I-Shift gir redusert tretthet og hjelper deg å fokusere på veien og trafikken rundt deg.

Bare kjør

I-Shift gjør kjøringen sikrere og langt mer behagelig. Du slipper tunge clutchpedaler. Ingen spake å bruke kreftene på. Hvert eneste girskift er perfekt timet. Enkelheten i systemet gir mindre tretthet og hjelper deg med å fokusere på veien og trafikken. Hvis du vil skifte gir manuelt, er det en knapp på girspaken som gir full kontroll over giringen.

I-Shift kan spare opptil 5 % drivstoff

Spar på drivstoffet

I-Shift er laget for å spare drivstoff – opptil 5 %. De indre energitapene er lave, faktisk enda lavere enn i manuelle girkasser. Men det er elektronikken som utgjør den største forskjellen. Hvis du kjører i økonomimodus, utføres alle girskift i riktig øyeblikk, slik at motoren får arbeide i turtallet som gir mest effekt.

I-Shift kommuniserer med motoren

Slik virker det

I-Shift er basert på en usynkronisert manuell girkasse – det er derfor den er så kompakt og de indre tapene er så lave. Selve magien skjer imidlertid i den elektroniske styreenheten som styrer clutchen og girskiftene. Den vurderer informasjon om hastighet, vekt, veihelning og krav til dreiemoment, og den utfører alle girskift med ekstrem presisjon. Systemet kommuniserer også med motoren, slik at det kan justere turtallet og bremseeffekten og oppnå maksimal ytelse.

I-Shift-programvarepakker for alle transportoppdrag

Din I-Shift

Du kan skreddersy I-Shift-programvarepakkene til å tilfredsstille akkurat de kravene du har. Så uansett om du trenger en girkasse for distribusjon, anleggskjøring eller langtransportkjøring – det finnes en pakke som er perfekt for deg.

Finn nærmeste forhandler

Gjør et smart skift

Ønsker du å oppleve I-Shift selv? Ta kontakt med din lokale Volvo Trucks-forhandler – som mer enn gjerne låner deg nøklene.

Finn nærmeste forhandler