Lastebiler

Norge

×

FØRERHUSSPESIFIKASJONER FOR VOLVO FMX

  • Førerhusmål
  • Førerhusfunksjoner

Førerhusmål

 

Kort førerhus
Kort førerhus (FMX-DAY) med et komfortabelt og ergonomisk førermiljø. Innvendig høyde 164 cm: 120 cm over motordekslet.

Lavt, kort førerhus
Lavt, kort førerhus (FMX-LDAY) er nødvendig for bruksområder som gruvedrift, kjølehengere, pumper og kraner. Innvendig høyde 148 cm: 104 cm over motordekslet.

Langt førerhus
Langt førerhus (FMX-SLP) med komfortabel overnattingsmulighet for én person. Innvendig høyde 164 cm: 120 cm over motordekslet.

Lavt, langt førerhus
Det lave, lange førerhuset (FMX-LSLP) med senket tak og førerhusfjæring gir ekstra lasteplass over førerhuset. Innvendig høyde 148 cm: 104 cm over motordekslet.

Globetrotter-førerhus
Globetrotter-førerhus (FMX-HSLP) har komfortabel overnattingsmulighet for opptil to personer. Førerhuset har ekstra oppbevaringsplass i høyden. Innvendig høyde 201 cm: 157 cm over motordekslet.

Mannskapsførerhus
Mannskapsførerhuset har god plass til flere passasjerer, opptil sju personer. Innvendig høyde er 1 590 mm.

Førerhusfunksjoner

 

Firepunkts førerhusfjæring
Velg mellom spiralfjærer med demping, spiralfjærer foran og luftfjæring bak eller luftfjæring hele veien.
Luftinntak
Luftinntak på venstre side, tilgjengelig både i høye og lave versjoner.
Farger på førerhuset
Velg mellom rundt 650 varianter.
Sjåførstol
Velg mellom tre ulike komfortnivåer: Progressive (plysj eller skinn), Dynamic (tekstil) og Robust (vinyl). Stolen kan justeres 200 mm forover/bakover og 100 mm vertikalt. Sjåførstolen har som standard nakkestøtte, justerbar og nedfellbar stolrygg, justering horisontalt og forover/bakover, justerbar støtte for korsryggen og justerbar stolvinkel.
Passasjerstol
Velg mellom tre ulike komfortnivåer: Progressive (plysj eller skinn), Dynamic (tekstil) og Robust (vinyl). Begge kan bestilles med valgfrie setetrekk. Passasjerstolene er som standard utstyrt med nakkestøtter.
Køyer
Underkøyen måler 70×200 cm. 16 cm madrass med fjærer og unikt komfortnivå. Tre fasthetsalternativer: myk, halvfast og fast. Velg mellom to alternativer for overmadrasser: De gir bedre sovekomfort og gjør det lettere å re opp køyen. Comfort-overkøyens dimensjoner: 70×190 cm eller 60×190 cm (alternativ for Globetrotter-førerhuset).

Innvendig oppbevaring
Over frontruten er det plass til to oppbevaringsrom med sjalusidører samt fire ISO-spor, hvorav ett er forbeholdt fartsskriveren (to ISO-spor på lave førerhus). Under køyen i det lange førerhuset og Globetrotter-førerhuset finner du to store oppbevaringsrom som er tilgjengelige fra utsiden, og ett stort oppbevaringsrom (44 l) som er tilgjengelig ved å løfte opp madrassen og lokket. I sovedelen er det to oppbevaringsrom for lesestoff og mindre gjenstander. I dashbordet er det fire åpne oppbevaringsplasser, en liten oppbevaringsboks, et DIN-spor, et «fuglebad» og en flaskeholder. Det korte førerhuset kan utstyres med 60 liters oppbevaringsrom med sjalusidører for hjelmer, matbokser osv.
Utvendig oppbevaring
Bak passasjer- og førerstolen er det oppbevaringsrom som er tilgjengelige fra utsiden.
Takluke
Førerhuset er utstyrt med en takluke som kan åpnes 50 mm. På innsiden er det en perforert solskjerm, som også fungerer som insektnett når luken er åpen. Takluken kan styres manuelt eller elektrisk (tilvalg). En takluke i stål er også tilgjengelig. Den er beregnet på anleggskjøring eller røffe forhold.
Ratt
Leveres i to ulike størrelser – 450 mm eller 500 mm i diameter avhengig av lastebilspesifikasjonene. Høyden på rattet kan justeres opptil 90 mm, og vinkelen kan justeres hele 28°. Med tiltfunksjonen (tilvalg) kan rattet justeres vertikalt mellom -5° og +15° for mer komfort for sjåføren. Rattet kan leveres med eller uten kollisjonspute. Brytere og instrumenter som er integrert i rattet, gir trygg og komfortabel betjening av cruisekontrollen, hornet, telefonen og funksjonene på instrumentpanel og sidepanelet.
Klimaanlegg
Det kan velges mellom to ulike klimaanlegg som dekker alle behov:

  • Klimaanlegg med manuell kontroll (MCC).
  • Klimaanlegg med automatisk temperaturkontroll (ECC/ECC2).

Klimaanlegget kan også utvides med parkeringsvarmer for førerhus og motor.

Setetrekk

Robust

Vinyl

Dynamisk

Tekstil

Progressive

Plysj eller skinn

Alle komfortseter leveres i ventilerte utgaver.

 

Trekk på innvendig vegg

Robust

Vinyl

Dynamisk

Tekstil

Progressive

Tekstil

FØL DEG SOM HJEMME

Opplev komforten. Prøv setet. Køyen. Ta en titt i alle skapene. Du kan nesten ikke tro hvor god plass det er.