Lastebiler

Ikke la terrenget stoppe deg

Volvo FMX – ekstrem mobilitet

Når gjørme eller sand har slukt veien, er det bare én måte å holde seg unna trøbbel på – å fortsette å kjøre. En drevet foraksel med ATC (Automatic Traction Control) og opptil 300 millimeter bakkeklaring sørger for at du kan gjøre akkurat det. På Volvo FMX i 4×4-, 6×6-, 8×6- og 10×6-konfigurasjon – kobler denne funksjonen automatisk inn forakselen i det øyeblikket du trenger den – og kobler den fra når du ikke gjør det. Det er et stort utvalg av alternativer for Volvo FMX for å gjøre livet enklere i tøft terreng.

Foraksel med drift

Du kan få Volvo FMX med en foraksel med drift i en 4×4-, 6×6-, 8×6- eller 10×6-konfigurasjon – for å sikre at utfordrende terreng ikke stopper deg. Den drevne forakselen er plassert for å gi lastebilen en bedre angrepsvinkel. Den er konstruert for å være sterk og strømlinjeformet. Parallellstaget bak forakselen er integrert, slik at det solide aksellagerhuset er kjøretøyets laveste punkt og bakkeklaringen er vesentlig forbedret ved full last.

Luftfjæring bak

Vår bakre luftfjæring laget for anleggsbiler gir deg opptil 300 millimeter bakkeklaring. Fjærelementer, luftbelger og stabilisatorer er plassert på toppen av drivakselen. Og resultatet? Du får bakkeklaringen til bladfjæring og komforten og effektiviteten til luftfjæring. Optimalisert trykk på bakakselen på alle aksler gir bedre veigrep. Luftfjæringen gir også færre vibrasjoner i lastebilen. Resultatet er bedre komfort og høyere gjennomsnittshastighet – som betyr økt produktivitet (en økning på 5–10 km/t i våre tester). Færre vibrasjonsskader gir økt driftstid.

Klar til bruk

Når du starter i oppoverbakke, kan bakkestartassistenten holde lastebilen stille i vinkel mens drivlinjen bygger opp dreiemoment. Hvis du skulle sette deg fast, er Rock-Free en I-Shift-funksjon som lar deg gynge lastebilen frem og tilbake til ved å pumpe gasspedalen til lastebilen løsner.

Autohold i alle retninger

Brems lastebilen til full stopp og funksjonen Autohold holder den der til du ber den om å flytte seg. Og det fungerer uansett om du skal kjøre forover, rygge, starte i nedoverbakke eller oppoverbakke – eller på flatt underlag.

Sjåførassistentsystemer

Enpedalskjøring i krevende terreng

Terrengbrems-funksjonen i I-Shift lar deg kjøre i krevende terreng ved lave hastigheter ved å kontrollere både motorgass og hjulbremser med kun gasspedalen. Du trenger ikke å røre bremsepedalen, og du kan likevel stoppe lastebilen på en femøring.

I-Shift

Har du behov for å kjøre utenfor veien?

Kontakt forhandleren for å skreddersy en lastebil som tar deg hele veien.