Lastebiler

FØRERHUSSPESIFIKASJONER FOR VOLVO FM

Førerhusmål

 

Kort førerhus

Kort førerhus (FM-DAY) med et komfortabelt og ergonomisk førermiljø. Innvendig høyde 164 cm: 120 cm over motordekslet.

Lavt, kort førerhus

Lavt, kort førerhus (FM-LDAY) er nødvendig for bruksområder som gruvedrift, kjølehengere, pumper og kraner. Innvendig høyde 148 cm: 104 cm over motordekslet.

 

Langt førerhus

Langt førerhus (FM-SLP) med komfortabel overnattingsmulighet for én person. Innvendig høyde 164 cm: 120 cm over motordekslet.

Lavt, langt førerhus

Det lave, lange førerhuset (FM-LSLP) med senket tak gir ekstra lasteplass over førerhuset. Innvendig høyde 148 cm: 104 cm over motordekslet.

Globetrotter-førerhus

Globetrotter-førerhus (FM-HSLP) har komfortabel overnattingsmulighet for opptil to personer. Førerhuset har ekstra oppbevaringsplass i høyden. Innvendig høyde 201 cm: 157 cm over motordekslet.

Førerhusfunksjoner

 

Firepunkts førerhusfjæring
Velg mellom spiralfjærer med demping, spiralfjærer foran og luftfjæring bak eller luftfjæring hele veien.

Luftinntak
Luftinntak på venstre side og tilgjengelig i valgfri høy eller lav plassering. Det finnes også luftinntak foran.

Førerhusfarger
Rundt 650 varianter å velge mellom.

Sjåførstol
Velg mellom tre ulike komfortnivåer: Progressive (plysj eller skinn), Dynamic (tekstil) og Robust (vinyl). Setet kan justeres 200 mm forover/bakover og 100 mm vertikalt. Sjåførstolen har som standard nakkestøtte, justerbar og nedfellbar seterygg, justering horisontalt og forover/bakover, justerbar støtte for korsryggen og justerbar setevinkel.  

Passasjerstol
Velg mellom tre ulike komfortnivåer: Progressive (plysj eller skinn), Dynamic (tekstil) og Robust (vinyl). Leveres som standard med nakkestøtter. 

Køyer
Underkøyen måler 70×200 cm.
16 cm fjærer og høy komfort. Tre varianter å velge mellom: myk, halvfast og fast.
Velg mellom to typer overmadrasser som gir bedre sovekomfort og gjør det enklere å re opp køyen. 
Komfort-overkøyen har dimensjonene: 70×190 cm eller 60×190 cm

Innvendig oppbevaring
Over frontruten er det plass til to oppbevaringsrom med sjalusidører samt fire ISO-spor, hvorav ett er forbeholdt fartsskriveren (to ISO-spor på lave førerhus). Under køyen i det lange førerhuset og Globetrotter-førerhuset finner du to store oppbevaringsrom som er tilgjengelige fra utsiden, og ett stort oppbevaringsrom (44 l) som er tilgjengelig ved å løfte opp madrassen og lokket. I sovedelen er det to oppbevaringsrom for lesestoff og mindre gjenstander. I dashbordet er det fire åpne oppbevaringsplasser, en liten oppbevaringsboks, et DIN-spor, et «fuglebad» og en flaskeholder. Det korte førerhuset kan utstyres med 60 liters oppbevaringsrom med sjalusidører for hjelmer, matbokser osv.

Utvendig oppbevaring
Oppbevaringsrom som er tilgjengelige fra utsiden, er plassert bak passasjer- og førersetene.

Takluke
Førerhuset er utstyrt med en takluke som kan åpnes 50 mm. På innsiden er det en perforert solskjerm, som også fungerer som insektnett når luken er åpen. Takluken kan styres manuelt eller elektrisk (tilvalg). En takluke i stål er også tilgjengelig. Den er beregnet på anleggskjøring eller røffe forhold.

Ratt
Leveres i to ulike størrelser – 450 mm eller 500 mm i diameter avhengig av lastebilspesifikasjonene. Høyden på rattet kan justeres opptil 90 mm, og vinkelen kan justeres hele 28°. Med tiltfunksjonen (tilvalg) kan rattet justeres vertikalt mellom -5° og +15° for mer komfort for sjåføren. Rattet kan leveres med eller uten kollisjonspute. Brytere og instrumenter som er integrert i rattet, gir trygg og komfortabel betjening av cruisekontrollen, hornet, telefonen og funksjonene på instrumentpanel og sidepanelet.

Klimaanlegg
To alternative klimaanlegg dekker alle behov:

  • Klimaanlegg med manuell kontroll (MCC).
  • Klimaanlegg med automatisk temperaturkontroll (ECC/ECC2). 

Klimaanlegget kan også utvides med parkeringsvarmere for førerhus og motor.

Setetrekk

RobustVinyl
DynamiskTekstil
ProgressivePlysj eller skinn

Alle komfortseter leveres selvsagt også i ventilerte utgaver.

Trekk på innvendig vegg

DynamiskTekstil
ProgressivePlysj eller skinn

FØL DEG SOM HJEMME

Opplev komforten. Prøv setet. Køyen. Ta en titt i alle skapene. Du kan nesten ikke tro hvor god plass det er.