Lastebiler

Riktig verktøy til jobben

Volvo FM-chassis

Uansett transportbehov ønsker du en lastebil med et chassis som er bygget for å håndtere den type oppgaver du skal utføre. Kanskje du trenger et påbygg som er spesialbygget for driften din? Vi skreddersyr chassiset for å støtte deg – ved å bruke komponenter og systemer som garantert vil fungere i mange år fremover. Dette er arbeidsutstyr du kan stole på.

Enten du kjører i høye hastigheter eller har behov for å manøvrere deg inn på lasteramper, er Volvo FM et presisjonsverktøy som hjelper deg med å utføre jobben. Du kan få en luftfjæret lastebil, både for regionaltransport og anleggsarbeid. Med Volvo Dynamic Steering er det vanskelig å matche kjøreegenskapene og følelsen.

Du kan få Volvo FM i form av en lett trekkvogn for bruk på veien eller en jevnlastebil med opptil fem aksler som er klare til å bære et avansert påbygg. Begge starter fra det samme chassiskonseptet. Dette gjør Volvo FM til en veldig allsidig lastebil – bygg den i henhold til dine spesifikasjoner.

Foraksler for 10 tonn

Tungt lastet? Null problem. Volvo FM er konstruert for høye akseltrykk. Uansett om du velger bladfjæring eller luftfjæring, kan forakselen ta opptil 10 tonn på en enkelt aksel, og 20 tonn på doble foraksler. Det kan hjelpe deg med å oppnå bedre marginer – og gjør det lettere å håndtere tung eller ujevnt fordelt last.

Tandem akselløft

Bruk akselen, men bare når du trenger den. Tandem akselløft gjør at den bakerste drivakselen kan kobles fra og løftes opp når du losser. Akkurat som en løpeaksel gir dette mye mindre svingradius, reduserer dekkslitasje og reduserer drivstofforbruket.

Mer om tandem akselløft

Fem aksler direkte fra fabrikken

Frakter du tung last? Du kan få en lastebil med fem aksler levert direkte fra fabrikken. Du får lastebilen raskere og reduserer tilpasningskostnadene. Du får en lastebil med full godkjennelse av kjøretøytype. I tillegg får du full Volvo-garanti og ettermarkedsstøtte, noe som gir lavere driftskostnader på lang sikt.

Oppdag Volvo FMs fulle potensial

Snakk med forhandleren om å skreddersy din Volvo FM