Lastebiler

Kjørekomfort til siste dråpe

Drivlinjer i Volvo FH16

Opptil 750 hk og massivt dreiemoment tilgjengelig når du ber om det. Likevel forsiktig og smidig, selv når den er tungt lastet under krevende forhold. I tillegg til denne tilpassede kraften vil drivlinjene i Volvo FH16 hjelpe deg med å få så mye ut av drivstoffet som mulig. Takket være I-Shift-girkassen er alle girskift perfekt timet – automatisk. Det er teknologi som jobber for lønnsomheten din.

Motorer

Det bankende hjertet til drivlinjene i Volvo FH16 er D16 trinn D-motorserien, tilgjengelig med enten 550 hk, 650 hk eller 750 hk, og opptil 3550 Nm dreiemoment.

Kjørbarhet

Uansett effektnivå har du tilgang til et imponerende dreiemoment på tvers av et bredt spekter av motorturtall – momentkurven er virkelig flat. Du kan holde deg i høye gir selv under stigninger og dra fordel av god kjørekomfort og lavt drivstofforbruk.

I-Shift

I-Shift er en hel serie automatiserte girkasser som gjør kjøringen enklere, tryggere og mer komfortabel. Du slipper å kjempe med en tung clutch eller girspak. Hvert eneste girskift er perfekt timet – automatisk. Med en rekke programvarepakker kan du skreddersy I-Shift til dine behov. Det finnes funksjoner for I-Shift som aktiverer énpedalskjøring når du kjører i krevende terreng og når du bytter på å kjøre forover og bakover. Til Volvo FH16 kan du også få I-Shift med krabbegir for å forbedre startevnen under vanskelige forhold og samtidig beholde drivstoffeffektiviteten. Legg til alternativet med ultralave krabbegir og revers med flere hastigheter, og du kan kjøre så sakte som 0,5–2 km/t med full kontroll over motorens dreiemoment.

Mer om I-Shift

TRENGER DU KRAFT?

Vi hjelper deg med å optimalisere den etter behovene dine.