Lastebiler

Norge

×

Et rammeverk for suksess

Volvo FE chassis

Våre ingeniører hadde en visjon – et fleksibelt chassis som kunne tilpasses et nesten hvilket som helst oppdrag. Resultatet er et lett chassis som er sterkt nok for selv den tyngste lasten. Det er utrolig slitesterkt. Nærmest uendelig tilpassbart. Så uansett hvilken bedrift du driver, finnes det en passende Volvo FE.

Solid, men fleksibelt

Chassiset til Volvo FE kan konfigureres for nesten alle påbygg. Den flate, firkantede utformingen er robust og solid og ideell for påbygging. Du bygger enkelt en løsning som tilfredsstiller selv de mest krevende oppdragene. I tillegg innebærer den forbedrede chassispakkingen for Euro 6 at Volvo FE ikke påvirkes av de strengere utslippskravene.

Mindre tid hos påbyggeren

Bestill din Volvo FE, og så kan påbyggeren logge seg på Volvos instruksjoner for påbygging med en gang. Ved hjelp av nøyaktige spesifikasjoner og 3D-tegninger på systemet kan arbeidet begynne selv før lastebilen forlater fabrikken. Leveringen går raskere og er dessuten mer kostnadseffektiv.

Volvos instruksjoner for påbygging

Rask og enkel lasting

Den elektronisk styrte fjæringen (ECS) kan brukes til å kontrollere luftfjæringsnivået, enten via brytere på instrumentbordet eller en kontrollenhet. Dette gir rask og effektiv lasting fra alle høyder.

Høyteknologisk fjæring

Du får garantert en behagelig tur. Velg et mekanisk førerhusoppheng, med spiralfjærer og støtdempere både foran og bak. Eller velg full luftfjæring, som benytter belger både foran og bak.

Elektronisk bremsesystem (EBS)

Volvo FE har trykkluftbremser med ventilerte skiver foran og bak. Det elektronisk styrte bremsesystemet (EBS) gir både tryggere og kortere bremselengde og medvirker til redusert bremseslitasje. Systemet omfatter ABS og et Brake Blending-system som utnytter lastebilens forskjellige bremser til å oppnå en mer enhetlig bremsing og redusere slitasje på både dekk og bremser. Den utvidede EBS-pakken omfatter også en bakkestoppfunksjon.

Det fleksible chassiset

Skreddersydd, klargjort eller standard

Volvo FE-chassiset kan bestilles med standard utforming. Men hvis du virkelig vil gjøre ting enklere for påbyggeren, kan du bestille det med klargjøringssettet eller til og med helt tilpasset akkurat dine behov.

For spesielle bruksområder

Chassiset kan spesialtilpasses til bestemte bruksområder som avfallshenting, tank og kran. Komponenter som drivstofftankene og/eller AdBlue-tankene flyttes for å optimalisere chassiset.

Bakaksler

Fire forskjellige bakaksler er tilgjengelige i ulike kombinasjoner. Lastekapasiteten varierer fra 13 opptil 23 tonn.

Traileraksler

Velg mellom to typer traileraksler – en fast løpeaksel med enkle eller doble hjul, eller en hydraulisk styrt løpeaksel med enkle hjul. Begge designene har muligheten til en løftefunksjon ved kjøring uten last.

Rammehøyde

Det finnes to rammeseksjonshøyder på 266 mm og 300 mm, med en rammetykkelse på 7 eller 8 mm – avhengig av modell.

Innvendig forsterkning på ramme

På treakslede kjøretøy er det en innvendig forsterkning som beskytter området rundt bakakslene.

Drivstofftanker

Avhengig av lastebilens spesifikasjon og spesielle krav kan du velge mellom drivstofftanker i stål eller aluminium, med en kapasitet mellom 160 og 630 liter.

Verktøykasser

Utstyr Volvo FE med to separate verktøykasser for å oppbevare lasteremmer og annet utstyr. Størrelsene er henholdsvis 55 liter og 125 liter.

Underkjøringsbeskyttelse på siden

Den forsterkede og sammenleggbare sidemonterte underkjøringsbeskyttelsen kan fabrikkleveres som tilvalg. Dette er en Volvo-design som kombinerer sikker beskyttelse og enklere service.

Foraksler

Vedlikeholdsfrie foraksler er tilgjengelige med en maksimal lastekapasitet på 7,1, 7,5, 8,0 eller 9,0 tonn.

Begynn å bygge

Besøk Volvo Trucks-forhandleren for å snakke om ulike oppsett og spesifisere den perfekte Volvo-FE-lastebilen.