Lastebiler

Skreddersydd til behovene dine

Volvo FE chassis

Volvo FE tilbyr et fleksibelt chassis som kan tilpasses en rekke bruksområder. Resultatet er et lett chassis som er sterkt nok for selv den tyngste lasten. Det er utrolig slitesterkt. Så uansett hvilken bedrift du driver, finnes det en passende Volvo FE.

Solid, men fleksibelt

Chassiset til Volvo FE kan konfigureres for nesten alle påbygg. Den flate, firkantede utformingen er robust og solid og ideell for påbygging. Du bygger enkelt en løsning som tilfredsstiller de mest krevende oppdragene. Uansett om du velger elektrisk drift  eller dieselmotor.

Skreddersydd, klargjort eller standard

Volvo FE-chassiset kan bestilles med standard utforming. Men hvis du virkelig vil gjøre ting enklere for påbyggeren, kan du bestille det med klargjøringssettet eller til og med helt tilpasset akkurat dine behov.

Mindre tid hos påbyggeren

Bestill din Volvo FE, og så kan påbyggeren logge seg på Volvos instruksjoner for påbygging med en gang. Ved hjelp av nøyaktige spesifikasjoner og 3D-tegninger på systemet kan arbeidet begynne selv før lastebilen forlater fabrikken. Leveringen går raskere og er dessuten mer kostnadseffektiv.

Volvos påbyggeranvisninger

For spesielle bruksområder

Chassiset kan spesialtilpasses til bestemte bruksområder som avfallshenting, tank og kran. Komponenter som drivstofftankene og/eller AdBlue-tankene flyttes for å optimalisere chassiset.

Bakaksler

Fire forskjellige bakaksler er tilgjengelige i ulike kombinasjoner. Lastekapasiteten varierer fra 13 opptil 23 tonn.

Rammehøyde

Det finnes to rammeseksjonshøyder på 266 mm og 300 mm, med en rammetykkelse på 7 eller 8 mm – avhengig av modell.

Verktøykasser

Utstyr Volvo FE med to separate verktøykasser for å oppbevare lasteremmer og annet utstyr. Størrelsene er henholdsvis 55 liter og 125 liter.

Traileraksler

Velg mellom to typer traileraksler – en fast løpeaksel med enkle eller doble hjul, eller en hydraulisk styrt løpeaksel med enkle hjul. Begge designene har muligheten til en løftefunksjon ved kjøring uten last.

Innvendig forsterkning på ramme

På treakslede kjøretøy er det en innvendig forsterkning som beskytter området rundt bakakslene.

Foraksler

Vedlikeholdsfrie foraksler er tilgjengelige med en maksimal lastekapasitet på 7,1, 7,5, 8,0 eller 9,0 tonn.

Nok energi

Elektrisk eller diesel? Uansett hva du velger har du flere alternativer for energilagring. Elektriske lastebiler med 3 eller 4 batteripakker med en kapasitet på 280–375 kW eller diesel med mellom 160 og 630 liter på tanken.

Har du spørsmål?

Din lokale Volvo-forhandler vil gi deg svar. Stikk innom, ring dem eller be dem besøke deg.