Lastebiler

Kom deg opp fra bakken

VOLVO TRUCKS TANDEM AKSELLØFT

Mindre drivstoff, bedre trekkraft og en mindre svingradius. Tandem akselløft brukes til å deaktivere og heise opp én av drivakslene. Dermed får du veigrepet og lastekapasiteten til tandem akseldrift og manøvrerbarheten og effektiviteten til en enkel drivaksel.

Passende til jobben

Tandem akselløft er perfekt for deg som kjører med tung last i én retning og uten last på hjemveien. Når lastebilen er losset, trykker du på en knapp på instrumentbordet for å koble fra og heve drivakselen. Så snart du laster lastebilen, senkes drivakselen automatisk og kobles til på nytt, slik at du får maksimal trekkraft og manøvrerbarhet. Hele prosessen tar bare 15 sekunder, så du kaster ikke bort dyrebar tid.

Spar opptil 4 % drivstoff

Drivaksler skaper mer friksjon og rullemotstand – noe som betyr høyere drivstofforbruk. Hvis du kobler fra og heiser opp akselen når du ikke trenger den, kan du redusere drivstofforbruket med opptil 4 % på tilbaketuren med løftet aksel. Hva kan det bety for bunnlinjen din?

Krappere svinger, bedre produktivitet

Når akselen er heiset, oppfører lastebilen seg som en 4×2 eller en 6×2, noe som gir mindre svingradius og betydelig forbedret manøvrerbarhet. En 6×4 med en 4,6 meter akselavstand kan for eksempel redusere svingradiusen med over en meter og kan utgjøre en stor forskjell i trange passasjer.

Behold veigrepet

Trenger du mer trekkraft? Hvis akseltrykkgrensene tillater det, er det bare å trykke på en knapp på instrumentbordet, og du kan flytte vekten til én drivaksel. 

TILGJENGELIG FOR DISSE LASTEBILENE

Øk fortjenesten

Snakk med forhandleren din for å finne en lønnsom løsning ved å bruke tandemakselløft.