Lastebiler

Grensesnittevolusjonen

VOLVO TRUCKS' SJÅFØRGRENSESNITT

Det nye sjåførgrensesnittet er like tilpasningsdyktig og fleksibelt som resten av lastebilen din. Instrumentpanelene i Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM og Volvo FMX er heldigitale og dynamiske. Sidepanelet integrerer de spesifikke behovene til driften din med lastebilen. Bare for å hjelpe deg med å være enda tryggere og mer produktiv.

Det nye sjåførgrensesnittet er konstruert for å gjøre det lettere for deg å holde hendene på rattet og øynene på veien når du kjører. Du har enkel tilgang til rett informasjon i alle mulige situasjoner – når du kjører, laster, finner riktig rute eller holder oversikt over kjøretidene og kjøretøyets status.

Et heldigitalt instrumentpanel gir deg friheten til å optimalisere grensesnittet for hvert øyeblikk du bruker lastebilen. Hvis du er vant til Volvo Trucks' velorganiserte analoge grensesnitt, vil du fortsatt føle deg hjemme. 

Informasjon vises basert på hva du gjør

Instrumentpanelet har fire forskjellige moduser, som kan byttes avhengig av hva du gjør for øyeblikket og hvilken informasjon du må prioritere. Naturligvis vil lastebilens spesifikasjon og bruken bestemme de detaljerte funksjonene som er tilgjengelige i hver modus. De fire modusene: 

  1. Hjem-skjerm – standardvisningen, som dekker de fleste tilgjengelige funksjoner.
  2. Fokusvisning – en tilpasset visning som viser den viktigste informasjonen for kjøringen.
  3. Navigasjonsvisning – veibeskrivelser. Kombinerer informasjon om hastighet med veibeskrivelser og ankomsttid.
  4. Lastvisning – en tydelig status. Hvor mye belastning på hver aksel? Er noen aksler hevet eller differensialer koblet inn?

Hendene på rattet

Alle funksjoner som presenteres i sjåførgrensesnittet navigeres og kontrolleres enkelt ved hjelp av rattknappene. Uansett situasjon, hjelper det deg med å holde hendene på rattet og oppmerksomheten på kjøringen.

Sidepanel

På høyre side av instrumentbordet er det et 9-tommers sidepanel med berøringsskjerm. Her kontrollerer du medie- og kommunikasjonsfunksjonene dine ved å bruke et grensesnitt som du er vant til fra smarttelefonen. På sidepanelet vises kameravisningene. Det er også moduler for å håndtere oppgavene dine, kjøretøy- og påbyggfunksjoner, for å nevne noe. Kontroller sidepanelfunksjonene ved å bruke berøringsskjermen, rattkontrollen, kontrollknappene på instrumentbordet eller talestyringen.

Integrer verktøyene dine

Sidepanelet kan åpnes for integrering av tredjepartsapper på skjermen din. Du vil kunne jobbe mer effektivt, for ikke å nevne tryggere.

Snakk til lastebilen din

Du kan kontrollere flere funksjoner i lastebilen ved å bruke talestyring, som er innebygd i førerhuset. Det er en nyttig assistent som vil gjøre livet ditt enklere og hjelpe deg med å holde oppmerksomheten på veien.

Tilgjengelig for disse lastebilene

Slik du vil ha det

Få et innblikk i mulighetene med sjåførgrensesnittet.