Volvo Trucks i elektromobilitet

Bli elektrisk

Vil du gå over til elektrisk drift med din bytransportvirksomhet – og bidra til mindre støy og forurensning i byen, samtidig som du reduserer dine CO2-fotavtrykk? Volvo Trucks er her for å gjøre overgangen enkel for deg. Vi er her for å støtte deg på hvert trinn – fra å identifisere dine behov, til å lage en tilpasset løsning for å hjelpe deg i gang.

Optimalisert til dine behov

Å bytte til elektrisk er en investering for fremtiden – både økonomisk og fra et image-perspektiv. Vi starter alltid med en grundig analyse av dine behov for å kunne skreddersy en komplett løsning som passer perfekt for deg. 

 

Bærekraftige løsninger >

 

Lastebilene

Velg mellom to elektriske lastebilmodeller. Den kompakte og smidige Volvo FL Electric og den større Volvo FE Electric for tyngre og mer krevende oppdrag.

Velg den som passer perfekt til deg

Med Volvo Trucks får du en transportløsning som er skapt for dine spesifikke transportbehov. Og vi skreddersyr den for dine oppdrag og ruter.

 

Bytransport

Enten du leverer forbruksvarer eller transportmateriell for å bygge morgendagens byer – nå kan du gjøre det på en bemerkelsesverdig renere og roligere måte. Det er bedre både for miljøet og omdømmet ditt.

 

Avfallsinnsamling

Hvis du samler inn avfall – blir alle start og stopp både renere og roligere når du kjører elektrisk. Ta hensyn til både personalet og nabolaget.

Volvo FE Electric med tre aksler og totalvekt på opptil 27 tonn.
Volvo FE Electric

En tre-akslet lastebil med en totalvekt på opptil 27 tonn. Vi kan levere komplette kjøretøy for krevende typer bytransport som innsamling av avfall, transport og leveranse av lette konstruksjoner.

Volvo FL Electric med to aksler og totalvekt på opptil 16,7 tonn.
Volvo FL Electric

En to-akslet lastebil med en totalvekt på opptil 16,7 tonn. Vi kan levere komplette kjøretøy for bytransport som leveranser og innsamling av avfall.

Kom nærmere kundene dine med en elektrisk lastebil.

Ekte dør-til-dør-leveranser

Med en helelektrisk lastebil får uttrykket "dør til dør-leveranser" en helt ny betydning. Du kommer nærmere kundene og bryr deg om sjåførene dine.

Gå hele veien

Kutt ned på logistikken og åpne opp muligheter for nye effektive arbeidsflyter. Med null eksosutslipp og lavere støy, kan du hente og levere varene på steder der vanlige lastebiler ikke kan. Inn og ut av miljøsoner. Kjør direkte inn i innendørs lagre i stedet for å stanse på utsiden. 

 

Vis din bærekraft 

Når du leverer varene dine, representerer du også et varemerke. Alle vet at transport har en miljøpåvirkning. Benytt anledningen til å vise verden at selskapet ditt tar bærekraft på alvor, i alle trinn i forsyningskjeden. Er du klar til å ta et standpunkt?

Hva er din løsning?

Gå for den smidige og greie Volvo FL Electric, eller den større Volvo FE Electric med høyere lastekapasitet og kraftigere drivlinje. Uansett hvilke oppdrag og ruter du har, finner vi en optimal løsning som hjelper sjåførene dine med å gjøre en enda bedre jobb.

Elektriske lastebiler er spesielt godt egnet for boligområder og bymiljøer.

Gå for bærekraft

Bytte til elektrisk drift betyr også mindre støy og renere kjøring. En stor fordel hvis du opererer i boligområder og bymiljøer. Med Volvo FL Electric og Volvo FE Electric får du alt i én pakke.

Perfekt for køkjøring

Sammenlignet med en tradisjonell lastebil, er en hellektrisk lastebil veldig stille. Både ved kjøring og når den står i ro. En elektrisk motor leverer også maksimalt dreiemoment umiddelbart, slik at du får en veldig jevn og sømløs effekttilførsel. Dette er perfekt for køkjøring med mange stopp som er vanlig ved bykjøring. 

 

Bedre arbeidsmiljø

Du vil oppleve en stor forskjell – både i førerhuset og når du jobber rundt lastebilen. Støyen og vibrasjonene i førerhuset er mye lavere. Kjøringen er merkbart jevn og uten anstrengelser. Til sammen forbedrer den roligere driften og renere luften miljøet for de ansatte og for folk på gaten.

Minder støy over alt

Å skifte til elektrisk betyr også mindre støy. Normalt støynivå fra vår elektriske lastebil er 10 dB lavere enn fra en tradisjonell lastebil. For det menneskelige øret oppfattes det som halve støynivået. Og når lastebilen står stille, er støyen knapt målbar. Se for deg hva elektrifisering gjør for arbeidsmiljøet og nivået av støyforurensning i byene.

Du støttes hele veien

Volvo Trucks støtter deg hele veien når du bytter til elektrisk.

Å bytte til elektrisk handler om mer enn å kjøpe nye lastebiler. Alt starter med en analyse av hva du vil oppnå.

 

Forberedende studier

Hva slags oppdrag og hvilke behov har du? Hvilke varer transporterer du og hvor langt? Hva med kapasitetskrav og antall stopp? Hvor vil du kjøre og når? Hvor detaljert er ruteplanleggingen din? Er det ladestasjoner langs rutene dine? Vi tar hele omfanget i betraktning for å kunne presentere den beste løsningen.

 

Vi skreddersyr lastebilene

Når vi har svarene, kan vi begynne å sette sammen en løsning for dine behov. Hvordan kan vi matche dine behov for lastekapasitet og driftsområde for å maksimere effektiviteten din? 

Lading

Rekkeviddeangst og lademuligheter er sannsynligvis en av bekymringene dine når du bytter til elektrisk. Lastebilen har en innebygd AC-lader med en ladekabel, som gir mulighet for lading over natten. Hurtiglading krever en ekstern ladestasjon. Volvo Trucks samarbeider med leverandører av ladestasjoner for å støtte deg med at det etableres en ladeinfrastruktur som passer dine behov.

 

Service

Elektriske lastebiler krever annerledes og mindre hyppig service enn en tradisjonell lastebil. Du trenger for eksempel ikke de hyppige motoroljeskiftene. Men det er andre funksjoner som krever kontroll og service. Volvo Trucks-forhandlerne har egne serviceteknikere som er opplært til å ta seg av dine elektriske lastebiler. 

 

Avanserer

Når du har valgt å skifte til elektrisk, er det lettere å ta de neste trinnene. Vi er der for å støtte deg med de riktige løsningene.

Vanlige spørsmål om Volvo Electric

For det første, slipper de ikke ut eksosgasser. Det betyr at du faktisk kan forbedre luftkvaliteten hvis du velger en elektrisk lastebil i stedet for lastebiler med forbrenningsmotorer. For det andre, lager de mindre støy. Støyforurensning er et økende problem i byområder, og elektriske lastebiler bidrar til mindre støy. Endelig er en elektrisk lastebil enkel å kjøre i typiske bytransporter med mange start og stopp.

Vi skreddersyr hver elektriske lastebil for sine spesielle transportoppgaver og ruter. Batterikapasiteten er optimalisert slik at du lader lastebilen når du ikke trenger den – og alltid har en ladet lastebil når du trenger den. Volvo FL Electric har en rekkevidde på opptil 300 km i distribusjonstransport.

Ja, de kan. Siden de ikke slipper ut eksos, kan de brukes i innendørsterminaler og byområder med null-utslippsforskrifter. Siden de lager mindre støy, kan de også brukes på andre tidspunkt når støynivået er begrenset.

Uten problemer. Bak rattet kan du nyte høyt dreiemoment og sømløs kraft direkte fra start. Perfekt for transport med mange start og stopp. Lavt støy- og vibrasjonsnivå betyr at du får et godt arbeidsmiljø.

Ja, det er det. Våre elektriske lastebiler er beregnet for bykjøring der transportsyklusene er forutsigbare – som leveranser, innsamling av avfall og lett anleggstransport.

Relaterte artikler

Elektromobilitet på den enkle måten. Elektriske lastebiler er her.

Det er enorm interesse for elektriske lastebiler på markedet, og mange er nysgjerrige på mulighetene til denne nye elektrifiserte teknologien og dens praktiske nytte i den daglige virksomheten. Ved å gå over til elektromobilitet blir godstransport ...

Vil morgendagens byer trenge lastebiler?

Urbaniseringen sakker ikke akterut, men rundt om i hele verden vokser byene, og det samme gjør transportbehovet. På samme tid er luftforurensning og køer store problemer. Behovet for renere og mer effektive transportsystemer er tydelig. Spørsmålet ...

Bærekraft er nøkkelen til fremtidens Gøteborg

Volvo Trucks’ hjemby Gøteborg har store ambisjoner om bærekraftighet. Se hva direktør for byplanlegging Henrik Kant har å si om byens planer, utfordringer og muligheter og hvilken rolle elektrisk transport kan spille for fremtidens bærekraftige ...

Relaterte artikler

Gøteborg får sin første elektriske lastebil

Gøteborg, Volvo Trucks’ hjemby, har store ambisjoner om bærekraftighet. I år får byen sin aller første helelektriske lastebil, noe som markerer et lite, men viktig steg i retningen av å elektrifisere byens kommersielle transportmidler. Men hva ...

Jo mer batterikapasitet, desto bedre, ikke sant?

Hvor langt er det mulig å kjøre før batteriene må lades? Mange av de vanligste spørsmålene om elektriske kjøretøy dreier seg om rekkevidde. Jo lengre, desto bedre, ikke sant?...

Batterier – hvor miljøvennlige er de egentlig?

Elektriske kjøretøy er mer stillegående, mer energieffektive og renere enn sine motparter som går på fossilt drivstoff. Likevel er det flere spørsmål i forbindelse med batteriene i disse kjøretøyene. Hvor miljøvennlige og bærekraftige er ...

Finn din Volvo Trucks-forhandler

Ta neste steg

Din lokale Volvo Trucks-forhandler er klar til å hjelpe deg med å skreddersy en helelektrisk løsning for virksomheten din.

Finn nærmeste forhandler