Lastebiler

×

Nye Volvo FMX, FH, FH16 og FM danner «The Tower»

| 1 min å lese | 1 min å lese
Volvo Trucks' største lansering noensinne fortjente en del oppmerksomhet. I filmen «The Tower» ser vi de nye Volvo FMX-, Volvo FH-, Volvo FH16- og Volvo FM-lastebilene stablet oppå hverandre, med administrerende direktør helt øverst.

Det å lansere mer enn en lastebil samtidig er nesten uhørt i lastebilbransjen. For å markere de fire nye lastebilmodellene ble den spektakulære filmen av et lastebiltårn på 15 meter høyt og 58 tonn lansert. Mot slutten av filmen når vi høydepunktet, og på toppen av tårnet står Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.

– Dette er vår største lansering noensinne på Volvo Trucks. De nye lastebilene vil ha en enorm påvirkning på våre kunders lønnsomhet og evne til å konkurrere både for oppdrag og de beste sjåførene. Selv om jeg er vant til varierte arbeidsdager, så ble denne filmingen en høyst uvanlig dag på jobben for meg, sa Roger Alm.

Filmen ble spilt inn på slutten av 2019 rett utenfor Volvos hjemby Gøteborg i Sverige. Både «The Tower» og de fleste av de visuelle effektene er ekte. 

– I hovedsak var «The Tower» kun mulig takket være den solide anleggsbilen, Volvo FMX, og den nye 38-tonns boggien som kan bære vekten til de andre lastebilene. Det krevde også en jevn hastighet og jevn kurs, oppnådd av teknologien til Volvo Dynamic Steering og en dyktig lastebilsjåfør, sa Markus Wikström, ingeniør hos Volvo Trucks og en del av ingeniørteamet bak «The Tower».

Se hvordan filmen ble laget The Tower - bak kulissene.

Relaterte nyheter