Lastebiler

Norge

×

Spesifiserte sin egen bil!

Ole Kristian Frogner Lund fra Maura i Akershus har et «fjernt» forhold til sjefen, Jarle Eidsand idet han styrer hverdagen sin selv og sjeldent er på samme sted som Jarle. Og Jarle er meget godt fornøyd med den unge sjåføren, så fornøyd at når det skulle bestilles ny bil, fikk Ole Kristian fullmakt til selv å bestemme hva slags og med hva slags utstyr.
Ole Kristian foran sin Volvo FH16 750. Foto.
Jo da han fikk frie hender, jeg sa bare at når du er klar med spesifikasjon, skal jeg inn å forhandle pris,

Jarle som har eget transportfirma og som har et firma i sammen med broren, Bjørn, som heter Brødrene Eidsand. Selv har han 5 biler – alle Volvo. 

Det er lange transport- og Volvo-tradisjoner i denne familien, faren John startet på 50-tallet og kjøpte sin første Volvo i februar 1955, deretter har det kun vært Volvo hos disse to brødrene. På 50 årsdagen for registrering av den første Volvo lastebilen, ble en ny Volvo lastebil registrert. 

- Jeg er veldig godt fornøyd med bilen, ja hele settet og jeg er veldig godt fornøyd med arbeidsgiver. Jeg styrer mye selv, kjører gjennom Transportsentralen i Oslo og har i grunnen en kunde, Huser Entreprenør på Gjerdrum, kan Ole Kristian fortelle.

Settet har en flott blå metallic farge og da den ble tatt ut i 2017 ble det samtidig investert i en 3-akslet kjerre- med løft på første og løft og sving på siste aksel. Påbygg og kjerre er levert av Maur bilpåbygg.

- Settet er kjempefint å kjøre, Jeg har et veldig fint sjåførliv i en superfin bil som jeg steller godt. Bilen går ikke veldig mye, jeg er jo ute og jobber for hånd i grøfter og jeg kjører litt gravemaskin ved behov. Meningen er å jobbe fire lange dager i uka, men det blir ofte fem, sier han med et smil.

Han forteller at han tar hjem settet hver fredag – slik at ting kan vaskes og holdes i orden. Her er det håndvask en gang i uka og polering som gjelder. Det spesielle med bilen er at den har Volvo I-Shift kasse med landeveisprogram.

- Vi valgte det fordi vi kjører mye sand og andre masser over lengre strekninger.

Da vi traff Ole Kristian trippet han rundt bilen, kona og han ventet første barnet og terminen var passert med mange dager. Nå er de lykkelige foreldre til en flott jente… vi gratulerer!

 

 

FAKTA OM BILEN

  • Volvo FH16 750 med treakslet Maur-kjerre
  • Utstyr: Volvo Dynamic Steering, tandem akselløft, luftfjæring bak, parabel foran, I-Shift med langveisprogram
  • Årsmodell: 2017
  • Påbygg: Maur bilpåbygg 
  • Forhandler: Volvo Truck Center , Gjøvik
  • Selger: Roy Kristiansen