Lastebiler

Norge

×

25 Volvo FH-helter

Volvo FH er sjåførenes favorittlastebil. Før den når sjåførene, passerer den hjernene og hendene til en rekke ivrige medarbeidere. Her er 25 av heltene som jobber hardt for at hver eneste Volvo FH-lastebil skal bidra til suksess for bedriften din.
En mann står foran en Volvo FH
En mann står foran en Volvo FH

25: Stig Falk. Göteborg i Sverige
Industriell designer (1993)

– Jeg jobbet som industriell designer i 1993 da Volvo FH ble lansert. Det jeg er aller mest stolt av, er at vi begynte så tidlig i konstruksjonsprosessen og at vi allerede visste hva vi ønsket å oppnå. Når jeg ser en Volvo FH i dag, er jeg tilfreds.

En mann står foran en Volvo FH

24: Wijnand van den Brink. Beesd i Nederland
Manager Special Products & Innovation
  

– Jeg synes fortsatt at lanseringen av Volvo FH i 1993 var helt enestående. Førerhuset og motorteknologien var rett og slett revolusjonerende. Forhandlernes og kundenes entusiasme overgikk all forventning, noe som ble reflektert i antallet bestillinger. For meg personlig har det vært fantastisk å bidra aktivt i å overføre kunnskap fra det nederlandske markedet til Volvos hovedkvarter og motsatt vei, samt å tilpasse lastebilene etter de spesifikke nederlandske markedskravene.

En mann står foran en Volvo FH

23: Staffan Rödjedal. Göteborg i Sverige
Senior Product Manager, Volvo FH

– Volvo FH er utviklet for å tiltrekke de beste sjåførene samtidig som eieren får best mulig produktivitet. 

En kvinne i et verkstedmiljø

22: Raili Riiberg. Tallinn i Estland
Volvo Trucks Sales and Marketing manager

– Jeg var en del av Volvo FH4-lanseringsteamet i Göteborg i 2012, og det har vært en glede å se lastebilene bli levert til kundene våre i Estland. Jobben min er å sørge for at kundene blir involvert i Volvo-fellesskapet slik at de kan dra full nytte av lastebilene. Med et lite, førsteklasses salgsteam sørger vi for at Volvo FH-lastebiler leveres til kundene på en best mulig måte.

En mann står foran en Volvo FH

21: Thomas Thuresson. Lundby – Göteborg i Sverige
Segment Manager – LongHaul

– Volvo FH har satt nye standarder i lastebilbransjen siden 1993. Mitt globale ansvar er å sørge for at denne innsatsen videreføres, at vi ligger i forkant av utviklingen samt at Volvo FH alltid skal være kundenes naturlige førstevalg.

En mann står foran en Volvo FH

20: Mats Karlsson Lindh. Göteborg i Sverige
Director, Product Planning

– Jeg har brukt 35 år av livet mitt på å skape og videreutvikle Volvo-lastebiler. Jeg har vært involvert i alle de store ansiktsløftningene i løpet av de årene. Det har vært veldig givende å se og høre kundenes tilbakemeldinger på nyvinningene vi har presentert. Jeg får mye energi av å forsøke å overgå kundenes forventninger gang på gang.

En smilende kvinne

19: Sonia Rodrigues. Curitiba i Brasil
Coordinator Manufacturing F line

– Min rolle i arbeidet med å gjøre Volvo FH til en flott lastebil, er å lede engasjerte mennesker som produserer et kjøretøy med høy ytelse – en lastebil som imponerer og vekker beundring fra alle andre på veien.

En mann står foran en Volvo FH

18: Eskil Sturesson. Göteborg i Sverige
Chief Engineer

– Som Chief Project Manager for Volvo FH under lanseringen i 2002 var det en ære å få jobbe med det fantastiske teamet som utviklet kjempesuksessen Volvo FH!

En kvinne i et fabrikkmiljø

17: Simona Hanoun. Tuve – Göteborg i Sverige
Assembler

– Jeg gjør mitt beste for å utføre oppgavene mine på modulchassiset slik at vi sender ut en feilfri lastebil av høy kvalitet til kundene.

En mann står foran en Volvo FH

16: Roman Trosin. Tallinn i Estland
Territory Manager, VFS Estonia

– Jeg tilbyr fleksible og smarte økonomiske løsninger til kunder som ønsker å kjøpe Volvo FH. Jeg samarbeider tett med selgerne i Volvo-konsernet for å sikre at kundene får passende støttetjenester for FH-lastebilene sine.

En smilende kvinne

15: Ida Leitner. Tuve – Göteborg i Sverige
Assembler

– Min del av arbeidet er å sikre kvaliteten på containerinnlastingen for en fornøyd kunde.

En mann står foran en Volvo FH 25 Special Edition

14: Martin Tomlinson. Warwick i Storbritannia
Head of Product Demonstration, UK & Ireland

– Jeg demonstrerer Volvo FH, den beste lastebilen på markedet, for kunder og journalister.

En mann i et fabrikkmiljø

13: Diogo Dias dos Santos. Curitiba i Brasil
Manufacture GTO E&BM

– Vi jobber med høy intensitet og stort engasjement hver eneste dag, og har alltid fokus på at kundene skal lykkes. Teamet vårt behandler mange kjøretøy, og vi forsøker alltid å ha et trygt og sunt miljø, ettersom det gjør at vi kan levere førsteklasses kvalitet.

En mann står foran en Volvo FH

12: Glenn Johansson. Göteborg i Sverige
Product Safety Manager

– Jeg jobbet som sjef for Airbag Project da Volvo Trucks, som den første produsenten av tunge lastebiler, introduserte kollisjonsputer på førersiden i 1995. Ved siden av alle utfordringene som å utvikle selve kollisjonsputesystemet, fikk jeg det beste beviset på FHs kollisjonsegenskaper i 1997 da en tysk avis rapporterte på forsiden: "Takk Gud og Volvo for at jeg overlevde kollisjonen". Uttalelsen kom fra en sjåfør av en Volvo FH som var utstyrt med en kollisjonspute, og som hadde kollidert med en parkert lastebil i svært høy fart på motorveien. Sjåføren gikk ut av førerhuset uten skader fra kollisjonen, og var tilbake på jobb noen dager senere. 

En mann står foran en Volvo FH

11: Sander Kõivuste. Tartu i Estland
Salgsadministrator

– Jeg jobber som salgsadministrator og Volvo-ambassadør, og sørger for at Volvo FH overleveres til kunden med den nødvendige opplæringen på plass, slik at lastebilen blir brukt på en best mulig måte. Jeg har alltid kundens beste i fokus.

En kvinne i et kontormiljø

10: Shilpa Vijayakumar. Bangalore i India
Associate Mechanical Engineer, Brakes and Tires

– Jeg jobber med bremser og CAD-moduler, inkludert dokumentering. Dermed bidrar jeg til at de rette delene monteres i hver enkelt lastebil. 

En mann står foran en Volvo FH

9: Björn Andersson. Göteborg i Sverige
Sr Principal Engineer

– Det har vært veldig givende å jobbe med kreativ og nyskapende teknologi i 44 år, og det er det fremdeles. Jeg har for eksempel bidratt til å utvikle den første kollisjonsputen for tunge lastebiler og vært med på å utvikle rattstammen for Volvo FH, som fremdeles er i verdensklasse.

En mann står foran en Volvo FH

8: John Comer. Warwick i Storbritannia
Head of Product Management

– Det har vært en stor ære og et privilegium å få jobbe med Volvo FH og observere fremskrittene de siste 25 årene. Og enda viktigere: hvordan lastebilen har hjulpet kundene våre å lykkes. Jeg kjørte den aller første felttestturen med lastebilen fra Göteborg til Lockerbie i Storbritannia i desember 1992. Da jeg kjørte på M6-motorveien, trodde jeg at jeg kom til å forårsake en større ulykke i sørgående retning, ettersom hver eneste lastebilsjåfør brukte privatradioen sin og strakk halsen for å se mest mulig av den fantastiske aerodynamiske profilen. Den var helt nydelig i 1993, og er like vakker den dag i dag. Gratulerer med 25-årsdagen, Volvo FH!

En mann står foran en Volvo FH

7: Claudio Gallerani. Boltiere – Zingonia i Italia
Commercial Director

– Hele arbeidslivet mitt og karrieren min i Volvo er sterkt knyttet til Volvo FH, helt siden den første lanseringen i 1993. Siden den gang har jeg fulgt veksten til denne fantastiske lastebilen gjennom alle utviklingsfasene: den er alltid nyskapende og ligger alltid ett skritt foran konkurrentene. Jeg trives med å selge den hver eneste dag, og det motiverer meg for fremtiden.

En smilende mann

6: Anjan YVK. Bangalore i India
Senior Engineer – Special Vehicle & Customer Adaptation Support

– Jeg jobber med tekniske løsninger og støtte innen kjøretøykonvertering for å innfri kundenes unike krav. 

En kvinne står foran en Volvo FH

5: Raquel Amadori. Curitiba, Brasil.
Project Buyer i Volvo Group Latin America

– Jeg jobber som Project Buyer i Volvo-konsernet. Jeg er ansvarlig for å utvikle nye deler til lastebiler og overvåke forsyningskjedens ytelse. En del av jobben min består av å forhandle frem best mulig vilkår for å levere Volvos produkter. Jeg jobber med Cab Interior, og utvikler et nytt sete, køye, innredning og gardiner til Volvo FH-lastebilen.

En mann i et kontormiljø

4: José Miguel Alberquilla. Madrid i Spania
Service Market Commercial Offer Manager

– FH-lanseringen var min første store begivenhet hos Volvo. Jeg vil gjerne representere alle som har jobbet innen ettersalg i løpet av disse 25 årene, og som har bidratt til å opprettholde FHs høye kvalitet på veien.

En mann står foran en Volvo FH

3: Marius Beniulis. Vilnius i Litauen
Service Market Commercial Team Leader

– Sammen med kollegene mine er jeg ansvarlig for det fremgangsrike arbeidet til Service Market-avdelingen. Vi jobber med service og produktsalg, analyserer produktgrupper og kundesegmenter, og setter sammen ulike servicetilbud og spesialtilbud. Hver dag når jeg kommer på jobb, er jeg bevisst på at min innsats for å forbedre kvaliteten, er med på å avgjøre om en bedrift lykkes. Selv den minste forbedringen utgjør til syvende og sist store endringer.

En kvinne i et kontormiljø

2: Catarina Notemyr. Göteborg i Sverige
Teamleder

– Jeg begynte som modellsnekker på Volvo Trucks' modellverksted i 1989, og fra første dag har jeg jobbet med å utvikle modeller for Volvo FH-førerhuset. Siden den gang har jeg jobbet som teamleder i modell/prototypverkstedet samt med å utvikle førerhuset gjennom kontinuerlige forbedringer og økt kvalitet.

En mann i et fabrikkmiljø

1: Aguinaldo Oliveira. Curitiba i Brasil
Manufacture GTO E&BM

– Jeg er teamleder og jobber med den endelige lanseringen av FH-lastebiler. Vi utfører funksjonell testing av kjøretøyene og validerer hele monteringsprosessen for å gjøre lastebilen klar til levering til kundene. Volvo FH er et trygt kjøretøy som er ekstremt slitesterkt, svært komfortabelt, og viktigst av alt: satt sammen med fokus på at kunden skal lykkes.