Lastebiler

Norge

×

7 nye trekkere til Litra

Transportselskapet Litra på Lillehammer, som kunne markere sitt 100 års jubileum i september 2017, en av Norges private transportforretninger med en stor bilpark. Nå er det overlevert 7 nye Volvo trekkere fra Volvo-forhandleren i Bergen, Trucknor Hordaland.
7 nye Volvo FH oppstilt. Foto.

I forbindelse med jubileet i høst, ble det tatt frem en spesiell jubileumsdekor, som nå kommer på en del av bilene. Under Litra AS finnes det en rekke selskap, i Norge og i Sverige, som Martinsen Transport, Litra Gass og Litra Bulk med flere.  Med nærmere 300 lastebiler i parken er det bare naturlig at det bestilles biler kontinuerlig. Så langt i år er det levert 23 Volvo lastebiler. De 7 bilene som ble levert ut i Bergen skal vesentlig settes inn i transport av LPG(Propan), Naturgass og Bitumen. 

Bilene som nå ble levert er alle sammen 6x2 trekkvogner, med 3400 mm akselavstand og VDS, Volvo Dynamic Steering og er ellers topp utstyrt både inn- og utvendig. Fem av dem er FH 540 med Dual Clutch mens to er FH16 750 med jubileumsdekor. Alle bilene har Dynafleet og går med såkalt Gullavtale, en serviceavtale som dekker det meste.

Disse bilene blir spredt litt forskjellige steder, men skal hovedsakelig trekke semihengere med gass. Bilene er solgt av Volvo Norges Fleet Sales avdeling ved Espen Sanne og med sitt uttak av biler er Litra en av de aller største kundene Volvo Norge har.