Lastebiler

Norge

×

25 steder der Volvo FH føler seg som hjemme

Fra snø- og isdekte veier til hete og ørkenlandskap. Over fjell og på tvers av sletter. Volvo FH er en lastebil som takler enhver utfordring og alle slags klima. Siden 1993 har Volvo FH vært en lastebil som innfrir kundenes forventninger. 25 senere står Volvo FH fortsatt i bresjen for fremskritt og overgår forventningene. Her er 25 ulike utfordrende værforhold som Volvo FH takler med glans. Kanskje du er ekstra god kjent med en av dem?
En Volvo FH som kjører gjennom snøen om kvelden

25: Snø- og isdekte veier kan være farlige. Volvo FH holder deg trygg gjennom funksjoner som ESP (Electronic Stability Program) og Volvo Dynamic Steering.

En Volvo FH som kjører i snøvær

24: I nedoverbakker sørger Volvo motorbrems for enestående bremseeffekt. Selv under vanskelige forhold.

En Volvo FH i oppoverbakke

23: Drivstoffeffektivitet kan være utfordrende på fjellveier. Med den prediktive konstantfartholderen i Volvo I-See kan du redusere drivstofforbruket ytterligere.

En Volvo FH i oppoverbakke

22: Bratte bakker krever høy ytelse. Siden lanseringen i 1993 har Volvo FH levert ytelse i toppklassen i alle typer terreng.

En Volvo FH som kjører foran et fjellandskap

21: Volvo FH er mer enn bare et kjøretøy. Den er en arbeidsplass og et oppholdssted. Under langkjøring er det viktig at sjåføren er komfortabel. Siden 1993 har Volvo FH blitt bygget med sjåførene i tankene. Gjennom omfattende testing med ekte sjåfører har vi fortsatt å videreutvikle førerhuset.

Volvo FH som kjører på en smal bro

20: Presisjonskjøring er viktig uansett hvor du befinner deg. På svingete veier gir Volvo Dynamic Steering sjåføren enda bedre styreevne – noe som gir redusert belastning på rygg og nakke.

En Volvo som kjører på en smal vei

19: Når du kjører i nærheten av havet eller i striregn, settes lakken på prøve. Volvo FH er lakkert med to lag med rustbeskyttende middel før primeren og fargelagene. Visste du at du kan få Volvo FH i mer enn 650 forskjellige farger?

En Volvo FH som kjører i et havneområde

18: I-Shift med krabbegir sørger for at Volvo FH kan frakte enda tyngre last. Dermed kan du takke ja til enda flere jobber.

Volvo FH i majestetisk landskap

17: Ikke alle veier er tett trafikkerte. For å hjelpe sjåføren å holde fokus inneholder Volvo FH en rekke systemer som oppdager avvikende sjåføratferd, og varsler når sjåføren trenger en pause.

Nærbilde av en Volvo FH

16: God sikt gjør jobben enklere på veien. Frontruten i Volvo FH har blitt stadig større gjennom årenes løp for at sjåførene skal få en enda bedre arbeidsplass.

Volvo FH-lastebil i fjellterreng

15: Lavere drivstoffkostnader gir økt lønnsomhet. Med Volvos Sjåføropplæring-program får sjåførene kunnskapen og verktøyene de trenger for å spare enda mer penger og redusere utslippene ytterligere.

Volvo FH i grønt landskap

14: Siden lanseringen i 1993 har Volvo FH hjulpet transportører å oppnå gode resultater. Lastebilen er fleksibel og konstruert for å takle enhver jobb. Samtidig får du enestående drivstofføkonomi, noe som gir reduserte kostnader og utslipp.

En Volvo FH som kjører i grønt landskap

13: Å ta vare på miljøet er viktig for Volvo Trucks. Arbeidet med å redusere utslippene i Volvo FH pågår kontinuerlig. Samtidig opprettholder vi det nivået av ytelse som kundene forventer av oss.

En Volvo FH som kjører fort

12: Ved å holde en høy gjennomsnittshastighet får du bedre drivstoffeffektivitet og lavere drivstofforbruk. Volvo FH er i konstant utvikling – med nye funksjoner og løsninger. Kombinasjonen av førsteklasses bremseeffekt og høy ytelse i drivlinjen gir Volvo FH en unik fordel.

En Volvo FH som kjører i grønt landskap

11: Volvo FH har blitt kåret til "Årets lastebil" tre ganger. Noen av funksjonene som imponerte juryen forrige gang, var det innovative førerhuset og de høyteknologiske komponentene i drivlinjen.

Nærbilde av en Volvo FH

10: For å holde sjåføren trygg sporer kjørefeltassistenten veimarkeringer med et kamera og varsler vedkommende hvis kjørefeltlinjer krysses ved et uhell.

Volvo FH i majestetisk landskap

9: Kjørekomfort er viktig. Spesielt på lange turer. Gjennom omfattende testing med ekte sjåfører har Volvo Trucks lært hva sjåførene setter pris på. Slik fikk Volvo FH et forsprang allerede fra starten av. Volvo FH er fortsatt sjåførenes førstevalg i dag.

To Volvo FH-lastebiler i oppoverbakke

8: Aktive sikkerhetsfunksjoner har gradvis blitt introdusert i Volvo FH. Kollisjonsvarsler med full autobrems er ett eksempel på det. Her brukes radar og kamera for å identifisere kjøretøy som befinner seg foran lastebilen.

En Volvo FH står stille i tørt landskap

7: Selv når den står stille, sørger Volvo FH for at sjåførene er trygge og komfortable. En funksjon som nylig er lagt til, er I-Park Cool. Dette klimasystemet sikrer sjåføren en god natts søvn – uansett om været på utsiden forandrer seg.

En hvit Volvo FH i oppoverbakke

6: I-Shift Dual Clutch bidrar til å spare drivstoff under kjøring i kuperte områder. I-Shift Dual Clutch gir lastebilen raske girskifter slik at motoren ikke mister kraft og fremdrift.

En Volvo FH som kjører i et fjellområde

5: Volvo FH har noen av de mest ikoniske frontlyktene på veien. De er ikke bare flotte. De gjør også at lastebilen blir mer synlig for andre trafikanter. Designet er inspirert av is og skandinaviske vintre. De sterke lampene i frontlyktene er også behagelige å se på for sjåfører og andre trafikanter. 

Volvo FH-tankbil

4: Det er utfordrende å kjøre i et varmt og støvete klima. En slik utfordring tar Volvo FH på strak arm. Før lanseringen i 1993 ble Volvo FH utsatt for omfattende testing i varme klimaer som i Arizona i USA og i Western Australia-regionen.

Volvo FH i solnedgang

3: Det kan være vanskelig å kjøre i sterk vind. Volvo Dynamic Steering balanserer effekten av kraftig sidevind, slik at slitasjen på sjåførene reduseres.

Volvo FH i solnedgang ved havet

2: Det er viktig at sjåførene føler seg trygge på vei inn og ut av lastebilen. I Volvo FH kan du få en tyverialarm på 105 desibel slik at du føler deg trygg uansett hvor du kjører.

En Volvo FH kjører inn i solnedgangen

1: Hvem vet hvordan fremtidens vær blir? Én ting er sikkert: du kan alltid stole på Volvo FH.