Lastebiler

Norge

×

God norsk innsats i Volvo Trucks Driver Challenge 2018

Volvo Trucks Driver Challenge 2018, fant sted i Gøteborg 13.-14. september. Deltakerne fra 33 ulike land måtte gjennom flere utfordringer enn kun drivstoffeffektiv kjøring. Vinneren var Piotr Krahel fra Polen.
Volvo FH i Driver Challenge. Foto.

Dette var sjette gang konkurransen ble gjennomført og det var tre fokusområder:

  1. Drivstoffeffektivitet, 
  2. Produktivitet 
  3. Sikkerhet 
Alle deltakerne i Volvo Trucks Driver Challenge. Foto.

 

Målet med Volvo Trucks Driver Challenge er å rette lyset mot den viktige jobben sjåførene gjør. Det er også en måte å vise frem at sjåføryrket kan tilby gode muligheter. Logistikk- og transportbransjen vokser stadig og det er i dag mangel på sjåfører over hele verden. 

Volvo FMX i Driver Challenge. Foto.

 

“For å hjelpe våre kunder med å rekruttere og beholde dyktige sjåfører, har vi i mange år fokusert på design av førermiljø og kjørbarheten til lastebilene våre. I tillegg har vi utviklet sjåførassistentsystemer, som gjør det enklere for sjåfører å manøvrere lastebilene sikkert, og vi har sjåføropplæring som dekker alt fra å håndtere lastebiler til en drivstoffeffektiv kjørestil, slik at sjåførene kan gjøre en førsteklasses jobb,” sier Lene Larsen, Volvo Trucks Driver Challenge Project Manager.

Norges deltaker

Fra Norge deltok Richard Lillemo fra Isak Westgaard AS. Han vant den norske finalen i Volvo Trucks Driver Challenge juni 2018. I verdensfinalen i Gøteborg endte han opp på en god 8. plass.

Resultater

 
  • Vinner:  Piotr Krahel, Polen
  • 2. plass: Bert Johansson, Sverige
  • 3. plass: Simo Laukkanen, Finland
  • 8.plass:  Richard Lillemo, Norge