Lastebiler

Norge

×

- Volvo Dynamic Steering skulle vært påbudt…

Bjørn Erik Byvold har kjørt for Ivar Pladsen Transport i 5 år, og trives som fisken i vannet. – Her har vi variert kjøring og jeg er hjemme hos familien nesten hver eneste natt, forteller Bjørn til Volvo på vei.
Bjørn Erik foran sin Volvo FH16 750. Foto.

Vi kan jo tillegge at han har kjørt lastebil i til sammen 18 år, så det er ingen nybegynner vi har med å gjøre.

Ivar Pladsen Transport har 4 biler i stallen, alle Volvo. To Volvo FH16 750 og to FH 16 700, som alle går i transport for Utne Transport AS i Sarpsborg. Til daglig har Bjørn utgangspunkt fra Øra-kaia i Fredrikstad og med sin sidelaster er destinasjonen svært forskjellige landet rundt, men kanskje mest på det sentrale østland.

Bilen han kjører er jo nesten helt ny, og som han selv sier: - Denne trives jeg kjempegodt med… Han har selv fått velge interiør og utsmykking, og bilen har faktisk blitt så fin at den er blitt invitert 2 ganger til Oslo Motor Show på Lillestrøm.

Bjørn Erik foran sin Volvo FH16 750. Foto.
alle eiere som ikke investerer i VDS ( Volvo Dynamic Steering) burde tenke seg godt om…

Bjørn smiler og forteller: Ja, da kan dere jo tenke dere selv hvor mye vedlikehold, pussing og gnikking som skal til. Når vi besøkte Bjørn, var bilen ren, men ikke ren nok, så en times venting på nyvasket bil, måtte vi jo finne oss i… Men enig med Bjørn, kun det beste er godt nok.

- Arild, få med deg to ting ! Bjørn insisterer på det og klart jeg gir etter da..

- For det første – alle eiere som ikke investerer i VDS ( Volvo Dynamic Steering) burde tenke seg godt om… For meg så har dette nesten vært redningen på videre jobb som sjåfør. Jeg var veldig plaget med vond nakke, skuldre og rygg, men etter at jeg nå har kjørt med VDS en lang periode, har mye av smertene forsvunnet. Jeg kan ikke få lovprist akkurat den funksjonen nok.

Bjørn fortsetter: - Så den andre saken, jeg har en god arbeidsgiver, som lar oss sjåfører få bestemme selv hva vi vil ha på arbeidsplassen vår, som er bilen. Ivar Pladsen kjøre selv daglig, og han forstår at en god arbeidsplass skaper en god sjåfør.

Nå står han litt og tripper, for han har den neste leveringen på Vestby, og den vil han jo rekke. Bjørn tilbakelegger 70-80.000 kilometer per år i sin kjære Volvo, og trives som fisken i vannet. Til slutt, Bjørn: - Håper jeg blir tilgitt for at jeg ikke tok av meg skoene når jeg gikk inn i bilen din ! Jeg så nemlig de store fotmerkene etter meg da jeg gikk ut…

 

FAKTA OM BILEN

  • Volvo FH16 750  750 6x2 trekkvogn
  • Utstyr: Volvo Dynamic Steering, heveboggi 
  • Årsmodell: 2017
  • Påbygg: Nomek AS, Stryn 
  • Innredning: FL Buur, Danmark
  • Forhandler: Volmax Råde AS