Lastebiler

Norge

×

Ninas fantastiske konebil!

Nina ble lei av kontorarbeid etter 15 år i familiens transportbedrift, tok førerkort på lastebil og deretter bestilte hun drømmebilen, en knall gul Volvo FH16 – Altas kuleste bil?
Ninas fantastiske konebil - en gul Volvo FH16. Foto.

Nina er gift med Roy-Yngve og sammen driver de Roy-Yngve Thomassen AS i Alta. Han har holdt på i over 22 år, mens Nina kom inn for 15 år siden da de giftet seg. Med fem barn og kontorarbeid hadde Nina nok, men når barna ble større ble det kjedelig å sitte på kontor. Dessuten har hun transport i genene, oppvokst i en lastebilfamilie med fire brødre som i dag driver Arnesen Betong. 

Det er ikke mest Volvo i bedriften, men jeg SKULLE ha en Volvo

- Jeg tok opplæringen i en Volvo FH og trives så utrolig godt i den at det ikke var noe å diskutere. Drømmebilen var en Volvo og det ble en av «verste sorten» en FH16 750 tandem - trekker som jeg har pyntet opp med utvendig dekor og pent påbygg.

Nina påpeker at hun ikke ville ha det så fint inni at man ikke kan gå inn og ut- det er jo en anleggsbil, men utvendig er bilen lekker med flott dekor og firmamerker.

Hun hentet selv ut bilen på Volvo-fabrikken i Gøteborg og kjørte til påbygger i Danmark for montering av ekstra utstyr. Fløy hjem og reiste ned og igjen da bilen var ferdig og kjørte så til Trondheim hvor hun hentet en ny tippsemi. Litt av en førstereis for en nybegynner.

 

Bilen er knallgod å kjøre, jeg føler at Volvo er den beste jentebilen, lettkjørt – ja den er nesten som en personbil å kjøre

Den spesielle fargen har hun «lånt» fra en stor Volvo-kunde i Harstad – Haukebø.

- Jeg har alltid likt Haukebøs biler i den spesielle gulfargen og sa til Volvo at den fargen skal jeg også ha.

Norges fineste konebil?

FAKTA OM BILEN

  • Volvo FH16 750 6x4
  • Utstyr: Volvo Dynamic Steering, tandem akselløft
  • Årsmodell: 2016
  • Påbygg: Stiholt Danmark. Volvo Gøteborg har stått for lakkering av hytte, nav, aksler og svingskive.
  • Forhandler: Nordic last og buss, avd Alta
  • Selger: Trond Nordli