Lastebiler

Norge

×
Volvo FH – 25 år med innovasjon
Volvo FH er en enorm suksess. Og innovasjonene som er til nytte både for sjåfører og eiere samt sikkerhets- og virksomhetsmessig, fortsetter å endre spillereglene. «Du må oppmuntre til en kultur hvor folk kan utforske nye ideer. Og en struktur som implementerer ideene som gir kundene økt nytteverdi», sier Staffan Rödjedal, som er produktsjef for FH hos Group Trucks Technology.
Tidslinje for Volvo FH-innovasjoner

Innovasjon og nye funksjoner – Volvo FH videreutvikles stadig.

«Jeg har beskrevet denne forbedringen av den industrielle prosessen som både en hjerte- og hjernetransplantasjon for Volvo Trucks. Den har endret måten vi arbeider på», sier Jan Johnsson, som jobbet som prosjektleder på den tiden.

Som nevnt er Volvo FH en lastebil laget spesielt for sjåfører, men Volvo anerkjenner også kundenes forretningsbehov. Dette var like viktig ved lanseringen som det er i dag.
«Den aerodynamiske forskningen vi gjorde på designet, var den første av sitt slag. Dette førte til at kundene fikk et lavere drivstofforbruk», sier Mats Karlsson Lindh.

Chassiset ble også laget med et tydelig forretningsfokus og fleksible løsninger for ulike nyttelaster. I dag utforsker Volvo Trucks alle muligheter i jakten på løsninger som reduserer kundenes drivstofforbruk ytterligere. Oppdatert I-Shift-programvare, tandemakselløft, I-Park Cool, Fuelwatch-opplæring for sjåfører og prediktive konstantfartholdere med I-See er bare noen av de nylige innovasjonene som forbedrer resultatet for kundene.

Fremgangen tar aldri slutt. Og FH blir bare bedre og bedre. Hos Volvo Trucks fortsetter arbeidet. «Vi tar ofte utgangspunkt i et ekte kundeproblem.» For eksempel med Volvo Dynamic Steering – et av utgangspunktene var at vi ville finne en løsning som gjorde det mindre krevende å styre i rundkjøringer. Når vi undersøkte dette, fant vi så mange muligheter at noe mye mer avansert utviklet seg: VDS slik vi kjenner det i dag», sier Staffan Rödjedal.
Kreativitet og oppfølging av gode ideer er to viktige aspekter ved utviklingsprosessen for vellykkede innovasjoner. Hardt arbeid er et annet.
«Du må ta med den lange og vanskelige arbeidsprosessen i betraktningen. Hver funksjon er testet og utprøvd i årevis før den fungerer sånn vi vil at den skal fungere – og sånn kundene våre har begynt å forvente at den fungerer.»