Lastebiler

Norge

×

Norges største Volvo FH16 750-leveranse

Sjeldent blir det solgt ti biler av denne typen samtidig til samme kunde i Norge. Men Aurstad AS, en vesentlig entreprenør i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, skal ha det største og det beste… Og gjerne mange samtidig ! Sist det skjedde var i 2014, da den samme kunden kjøpte, ja nettopp, 10 Volvo FH16 750…
10 Volvo FH 16 750 oppstilt. Foto.
10 Volvo FH 16 750 oppstilt.

At vi har med en tro og stødig Volvo-kunde bør det ikke herske noen som helst tvil om. De har hatt Volvo siden 1985 og med de 10 siste, har de i dag 40 Volvo lastebiler i drift, i tillegg til rundt regnet 10 Volvo anleggsmaskiner.

Jan Erik Roset, Trucknor Sogn og Fjordane AS i Sandane, er den som har solgt bilene til Aurstad, og opp gjennom tiden har han til sammen stått for salget av over 50 biler til dette firmaet – og de har alltid bestilt det største og beste som finnes på markedet.

– Vi setter stor pris på at Aurstad handler lokalt her i fylket, noe de alltid har gjort, forteller Jan Erik til Volvo På Vei.  I den sammenheng kan vi nevne at i 2014 ble det også levert 10 FH16 750 til samme kunde, biler som fortsatt er i full drift. For øvrig kan vi vel kanskje kalle Jan Erik uoffisiell verdensmester i 750-salg her i Norge. Kanskje ikke så rart, der han holder til i et fylke med stor sett bare fjell og bratte bakker…

Forventingsfull gjeng foran bilene. Foto.
Vi kjøpte den første F16 i 1988, en bil som hadde gått som demobil i Frankrike

– Volvo har lenge hatt gode tekniske løsninger, og med den nye FH-serien har de virkelig tatt føringen på markedet. VDS, tandemløft og den forbedrede I-Shift girkasse med tungtrekkerprogram, gjør at jeg ikke er i tvil om hva som skal kjøpes inn hos oss, sier Kjell Arne Aurstad til Volvo På Vei. Dette er selvfølgelig som å høre liflig musikk for oss i Volvo, spesielt når det kommer fra en som har både kunnskap og erfaring.

Aurstad AS startet sin virksomhet i 1985, og morselskapet heter i dag Aurstad AS, og de underliggende selskaper er Aurstad AS og Ørsta Volda Pukkverk AS.

De siste offentlige tall viser til 175 ansatte, 20 pågående prosjekter og 297 maskiner og biler. De er hovedentreprenører i flere store vegprosjekter, og underentreprenører i andre pågående . Flere av de nye bilene skal settes i byggingen av nye E39 rundt Bergen.

Hovedkontoret ligger rett ved flyplassen i Ørsta.

BILENES SPESIFIKASJONER

(Alle er identiske):

  • 10 VOLVO FH16 750 6X4 
  • Volvo Dynamic Steering
  • Tandemakselløft 
  • Tipphydraulikk og påbygg fra ARKA 
  • Blindsonekamera 
  • I-Shift med Tungtrekkerprogram
  • HD svingskive fra Volvo