Lastebiler

Norge

×

Jeg og min Volvo: Fornøyd med retningssabiliteten, Volvo Dynamic Steering og I-Shiften

Thor Kristian Gustad er langt fra noen nybegynner bak rattet. I hele 28 år av sitt liv har han kjørt langtransport for velkjente firmaer som Sties/NorCargo og Frøya Transportsenter blant annet. Han er opprinnelig fra transportbygda Ørje i Østfold, der han rattet sin første lastebil da han var rundt 20 år gammel, en Volvo F88. For 14 år siden fant han ut at Hitra var plassen for han, kanskje noe grunnet en kjærlighetshistorie… Vel, han bor her fortsatt med sin datter på 12 år, og trives som fisken i vannet. I dag kjører han lokalt i området Frøya, Hitra og nærliggende kommuner og tilbakelegger ca. 50 000 kilometer i året på veiene rundt Hitra.
Thor Kristian Gustad foran sin Volvo FH16. Foto.

– Er ikke alltid like fornøyd med veistandarden, men med den nye Volvo FH som jeg har hatt nesten 1 år nå, så har arbeidsdagen blitt enklere, ingen tvil om det, forteller Thor Kristian til ”Volvo på vei”, og fortsetter: - Vi har tre biler i firmaet, alle Volvo og alle med påbygg fra GSI i Råde i Østfold, en påbygger vi er utrolig fornøyd med. To av bilene er Volvo FH16 750 og en er Volvo FH16 700. Den siste er vel antagelig på vei til å bli byttet ut i en 750, så da blir bilparken komplett forteller han.

I tillegg har de også flere Volvo anleggsmaskiner, så Volvo-følelsen er tydeligvis god.

Utrolig retningsstabil på dårlig vei

Bilen er for øvrig kjøpt og levert av Wist Last & Buss AS i Trondheim, en forhandler og verksted som han personlig er svært fornøyd med.

– Om jeg skal fremheve sider av min Volvo, som jeg setter spesielt stor pris på er det retningsstabiliteten, Volvo Dynamic Steering og den fantastiske I-Shift-girkassa. Dette gjør bilen til en drøm å kjøre. Thor Kristian er ganske klar på dette, og fremhever komforten som en vesentlig faktor for ham som sjåfør.

– Jeg trives både med bil og arbeidsgiver, og ikke minst mitt nye hjemsted her på Hitra, avslutter Thor Kristian. 

FAKTA OM BILEN

  • Volvo FH16 750 8x4 
  • Utstyr: Danskerumpe og Volvo Dynamic Steering – utstyrt med dumperkasse, maskinflak og kranflak. 
  • Årsmodell: 2016.
  • Påbygg: GSI - Råde i Østfold. 
  • Forhandler/Verksted: Wist Last & Buss AS, Trondheim.