Lastebiler

Norge

×

LITRA feiret 100 år

Transportkonsernet LITRA kunne i september markere at selskapet har arbeidet med transport i 100 år, noe helt uvanlig i Norge.
Vegard Narmo styrer et veldrevet firma. Her foran to av firmaets biler – en ny og en veteran. Foto.
Vegard Narmo styrer et veldrevet firma. Her foran to av firmaets biler – en ny og en veteran.

Jubileet ble markert med en utstilling av historiske kjøretøy sammen med dagens moderne, på plassen mellom Haakons og Kristins Hall en lørdag sent i september og hele bygda og sjåfører på vei opp Gudbrandsdalen ble invitert. Og mange kom så og feiret sammen med de ansatte. Alle fikk pølser og kake som seg hør og bør. En veteranbuss sto for transporten av besøkende fra sentrum og opp til området ved hallene.

Alle ansatte fra de mange selskapene under Litra-hatten var invitert og hele formiddagen lørdagen var de sysselsatt med en rekke aktiviteter. På kvelden samlet de seg til en gedigen fest sammen med ledelse, ledsagere, men ingen inviterte gjester, bortsett fra Volvo som var med og arrangerte festen. Og hvilken fest det ble, hallen var pyntet etter alle kunstens regler og i to hjørner sto to flotte Volvo FH trekkvogner, med 100 års logoen godt synlig på dørene.

Konserndirektør Vegard Narmo entret festen til blitzslamper og røyk-kaskader, i en flott FH 16 som var plukket ut til å være jubileumsbilen. En meget spesiell dekor med helfoliert førerhus i stilig speilblank crome! Under festen var det solid underholdning og rikelig med mat og drikke, stemningen var meget god.  

En Volvo FH 540, foliert med sølvfolie og 100-års logoen på sidene. Foto.

I forbindelse med jubileet lanserte Litra en praktbok skrevet av Arvid Møller som forteller historia fra den spede begynnelse i 1917 til dagens konsern som har 550 ansatte over hele landet samt avdelinger i Sverige, 270 egne biler, over 70 biler fast innleid og en omsetning som passerer 800 millioner. Vi gratulerer med jubileet! 

Stor plansje med firmaets biler. Foto.