Lastebiler

Norge

×

Forset Grus AS: Sikkerhet, sikkerhet og miljø

– Vi velger Volvo fordi de har de sikkerhetsdetaljer og teknologi vi har behov for… Daglig leder Ole Arild Haugum er svært bevisst på sikkerhet og miljø i firmaet. Det gjenspeiler seg i hele driften.
Daglig leder Ole Arild Haugum og Bjørn Danielsen fra Wist Last & Buss AS i Trondheim foran 5 nye Volvo FH. Foto.
Nylig ble det overlevert 5 nye Volvo FH 540 til Forset Grus AS. På bildet daglig leder Ole Arild Haugum til høyre og Bjørn Danielsen fra Wist Last & Buss AS i Trondheim.

Forset Grus AS holder til i Klæbu Kommune, ikke langt fra Heimdal og Trondheim. De har holdt det gående i 30 år, og er stadig i utvikling. – Vi arbeider ut fra et 70 års perspektiv, forteller daglig leder.

Firmaet har 25 ansatte og produserer noe rundt regnet 1 million tonn i året. Noe som igjen tilsvarer ca 33.000 lastebillass…  Visste du forresten at vi i Norge har et forbruk av grus og pukk som tilsvarer 11,5 tonn per innbygger per år, noe som igjen tilsvarer et STORT lastebillass per innbygger…

Hjullaster fra Volvo Maskin. Foto.

Nylig fikk de overlevert 5 nye Volvo FH 540, 4 tippbiler og en trekkvogn. Totalt har de 9 Volvo i bilparken og 13 Volvo anleggsmaskiner. De nye bilene er solgt og levert av Wist Last & Buss AS i Trondheim.

Forset Grus AS fokuserer sterkt på at transport- og produksjonsutstyr innehar nyere teknologi som har fokus på forbruk og utslipp, samt at sikkerheten for sjåførene skal være maksimal.

Det skal det også nevnes at firmaet siden 2014 har vært sertifisert som Miljøfyrtårnsbedrift.

Volvo FH og Volvo FM. Foto.

Gjenvinning er vesentlig i bedriftens strategi,, og i tillegg til mottak av asfalt og betong til gjenvinning, tar de også ut en mengde skiferavfall fra skiferbrudd i Oppdal. Her er det snakk om 400.000 tonn overskuddsmasse.

I tillegg til dette, tilbyr de også tjenester innen brøyting og strøing, containerutleie, salg av bigbags og renhold av vei. Med andre ord, ganske så allsidig.

Om du lurer, så omsetter firmaet nå for 70-75 millioner i året… 

Forset Grus sandtak. Foto.