Volvo Trucks Driver Challenge 2018

Delta i konkurransen for yrkessjåfører til Volvo Trucks. Denne gang konkurreres det både i drivstoffeffektivitet og kjøreferdigheter. Det handler om gode lastebilsjåfører og den viktige rollen dere har når det gjelder sikkerhet, drivstoffeffektivitet og produktivitet. For å lykkes i bransjen er gode sjåfører alfa og omega. 

Ta utfordringen!

For du er vel en god yrkessjåfør? Muligens bedre enn andre i din region. For gjør du det bra i din region går du videre til en Norgesfinale i juni. Og vinner du denne går du videre til verdensfinalen i Gøteborg i september! Grip muligheten - registrer deg hos en lokal Volvo Trucks-forhandler. 

 

Kvinnelig sjåfør kjører. Foto.

En helt unik konkurranse

Volvo Trucks Driver Challenge fremhever sjåfører som har gjort sikkerhet, drivstoffeffektiv og produktiv kjøring til en kunstform. I år regner vi med at over 12 000 sjåfører i 44 land over hele verden kommer til å delta. Annethvert år deltar verdens beste lastebilsjåfører i arrangementet, etter å ha kvalifisert seg gjennom lokale konkurranser. Vinneren fra hvert land kvalifiserer seg til å konkurrere i den spennende verdensfinalen i Gøteborg. 

Velkommen til Volvo Trucks Driver Challenge 2018. Hvem går videre i sjåførkonkurransen?

Lastebilløp Sjåførutfordring

Verdensfinalen

Verdensfinalen i Volvo Trucks Driver Challenge finner sted i Gøteborg, hjembyen til Volvo Trucks, 13. og 14 september 2018.

Her skal de beste sjåførene fra hele verden møtes og vise frem ferdighetene sine i kampen om verdensmestertittelen. Det blir 2 dager med ferdigheter, presisjon og moro, og arrangementet avholdes ved Volvo Trucks Experience Center. Deltakerne kan se frem til mange inspirerende aktiviteter, seminarer og selvsagt høydepunktet i konkurransen – den offisielle prisutdelingen der vinnerne i Volvo Trucks Driver Challenge 2018 blir annonsert, etterfulgt av en stor feiring.

3 ting som gjør deg til en god sjåfør

En sjåfør som vinker barn. Foto.

Sikkerhet

Visste du at rundt 35 % av alvorlige ulykker eller dødsfall i forbindelse med trafikkuhell der tunge lastebiler er innblandet, rammer myke trafikanter? Sjåføren har en veldig viktig rolle. Det handler om menneskeliv. For Volvo Trucks har sikkerhet alltid hatt høyeste prioritet. Et godt eksempel på dette er sjåføropplæringen vår, som bl.a. inkluderer faget sikker kjøring. Tross alt er dyktige og oppmerksomme sjåfører flinkere til å unngå at ulykker skjer i utgangspunktet.

Les mer om sikkerhet
Lastebil har paraglider på slep. Foto.

Drivstoffeffektivitet

Visste du at sjåføren kan påvirke drivstofforbruket med opptil 30 %? Å være sjåfør er et stort ansvar. Ikke bare med tanke på økonomien, men også for å redusere utslippene. Samtidig er det alltid rom for forbedring. Hos Volvo Trucks jobber vi hardt for å støtte sjåføren på alle mulige måter. Med I-Shift, pluss tjenester som Dynafleet og vårt eget sjåføropplæringsprogram, kan sjåførene utvikle ferdighetene sine til det ypperste.

Les mer om drivstoffeffektivitet
Volvo FMX som kjører opp en bakke. Foto.

Produktivitet

Selv en liten økning i produktiviteten har stor innvirkning på sluttresultatet. Her har sjåføren har en viktig rolle. Studier viser at dyktige sjåfører har større sannsynlighet for å gjennomføre oppgaven på en trygg og effektiv måte, samtidig som de også tar bedre vare på lastebilen. For å støtte sjåføren har vi utviklet tekniske nyheter som Volvo Dynamic Steering og sjåføropplæringsprogrammet vårt.

Les mer om produktivitet