Vi vet hva som skjer ute i felten. Vi vet at alvorlige ulykker skjer. Derfor utfører vi så mange tester i tillegg til de lovpålagte.

Carl Johan Almqvist

Trafikk- og produktsikkerhetssjef hos Volvo Truck

Vi anstrenger oss til det ytterste med våre sikkerhetstester: video

Bestå verdens tøffeste sikkerhetstester

Vi lover å teste

Svensk slagtest for førerhus. Barrierekollisjonstest. Veltetest. Sledetest. Hodesammenstøtstest. Det omfattende testprogrammet vårt beviser at Volvo FH er den tryggeste Volvoen i verden. He viser at du med stor sannsynlighet vil overleve hvis lastebilen velter. Eller hvis den treffer en stillestående gjenstand i 80 km/t.

Det er ganske unikt at Volvo utfører testingen med alt av interiør montert og fulle oppbevaringsrom. Selv kaffemaskinen er kollisjonstestet for å sikre at ingenting i lastebilen skader deg ved en eventuell ulykke.

FUPS – systemet for frontmontert underkjøringsbeskyttelse

Lettere. Sterkere. Tryggere

Den fremre underkjøringsbeskyttelsen, eller FUPS, er utformet til å beskytte personbilførere. Vi introduserte FUPS lenge før det ble obligatorisk. Siden den gang har vi stadig forbedret utformingen og det livreddende potensialet.

Systemet absorberer en del av energien i kollisjonen ved at det trekkes bakover under lastebilen. Det nye systemet er produsert av lettere og sterkere materialer, og er nå effektivt selv ved høye hastigheter. I en kollisjon kan FUPS trekke seg inn hele 20 cm – i forhold til 10 cm, slik det var tidligere. Det øker det livreddende potensialet, og bidrar til at lastebilsjåfører blir mindre traumatiserte etter en ulykke.

Takluken til FH

Innebygd nødluke

Halvparten av alle lastebilulykker ender med at lastebilen velter og lander på en av sidene. Det kan være ekstremt vanskelig å komme seg ut av døren. Det er heller ikke mulig å sparke ut frontruten siden den er limt fast. Det er derfor alle Volvo FH har et stort takvindu som også fungerer som en nødluke.

Takluken slipper også inn mye dagslys i førerhuset. Et lyst og luftig førerhus hjelper deg å være årvåken og fokusert på veien. Det bidrar også til økt velvære og mindre behov for elektrisk lys.

Ideen bak takvinduet er enkel, og typisk Volvo. Lag noe som forebygger ulykker og fungerer livreddende i nødsituasjoner.

Finn nærmeste forhandler

Klar til å prioritere sikkerheten?

Den lokale Volvo Trucks-forhandleren vil mer enn gjerne vise deg de imponerende sikkerhetsfunksjonene til Volvo FH.

Finn nærmeste forhandler