Video om hvordan Volvo Dynamic Steering fungerer

Slik fungerer Volvo Dynamic Steering

Styringsteknologi som reagerer ultraraskt

Vår patenterte teknologi kombinerer vanlig hydraulisk servostyring med en elektronisk styrt elektrisk motor som er festet til styresnekken. ECU (Electrical Control Unit) behandler signaler fra flere sensorer og beregner hvor lastebilen er på vei og hvilken intensjon sjåføren har. Motoren kontrolleres 2 000 ganger i sekundet, og benytter et prinsipp som kalles ekstra dreiemoment til å korrigere utilsiktede rattbevegelser og for å gi ekstra rattmoment ved behov. Volvo Dynamic Steering er nå tilgjengelig for alle akselkonfigurasjoner – inkludert de som har doble foraksler.

Volvo FH og Volvo FH16 på veien

Vektløs kjøring ved alle hastigheter

Ved høye hastigheter sørger Volvo Dynamic Steering for at lastebilen er stabil og holder kursen. Ved langsom og forsiktig manøvrering får du all styrekraften du trenger, uansett hvilken last du frakter. Vi snakker i fullt alvor når vi sier at du kan styre nye Volvo FH med bare én finger.

Lastebilsjåfør som rygger med Volvo Dynamic Steering

Bakover. Like enkelt som fremover.

Nå er det ikke lenger anstrengende å rygge en fullastet lastebil. Volvo Dynamic Steering gir deg perfekt presisjon og uanstrengt kontroll over styringen, og rattet går automatisk tilbake til nøytral posisjon. Med forbedret retningsstabilitet kan du rygge mer enn 100 meter uten å komme ut av kurs.

Volvo FH16 med tridemaksler og tilhenger

Helt rett kjøring under alle forhold

Korrigering av kursen etter å ha bremset på et ujevnt underlag? Ikke nå lenger. Støt fra hull, hjulspor og veimerking? Knapt merkbare. Volvo Dynamic Steering balanserer til og med effekten av kraftig sidevind. Du kan løsne grepet på rattet – lastebilen endrer kurs bare når du vil det.

Vi velger Volvo

Skal ha Volvo Dynamic Steering på alle bilene

- Våre sjåfører er vårt største konkurransefortrinn, og da er det helt nødvendig at de har det beste arbeidsverktøyet som finnes på markedet, sier Arnt Egil Aune, daglig leder i Aune Transport AS.

Les mer om bilene til Aune Transport
Volvo FH med tilhenger på veien

Kjøreegenskaper i verdensklasse

Volvo Dynamic Steering er bare en del av historien …

Finn ut mer om uavhengig forhjulsoppheng
Finn nærmeste forhandler

Klar for prøve dynamisk kjøring?

Besøk din lokale Volvo Trucks-forhandler og opplev den mest behagelige prøveturen du har hatt.

Finn nærmeste forhandler