Rapport fra lastebilsjåfør om interiøret i førerhytten

En hyllest til lastebilsjåfører

Hver komponent og hver tenkelige del av plassen er nøye utformet for at du skal ha det behagelig – uansett om du befinner deg bak rattet, slapper av eller sover tungt i køyen.
Innvendige oppbevaringsbokser i Volvo FH-førerhuset

Én kubikkmeter ekstra plass

Med rette A-stolper, lavere motortunnel og høyere tak får du en hel ekstra kubikkmeter med plass. Det er også gode nyheter for høye sjåfører – ståhøyden er på hele 220 cm.

Rikelig med plass til utstyret ditt

Det er nå 300 liter ekstra oppbevaringsplass. Den romslige oppbevaringsplassen foran, under køyen, bak og utvendig kan skreddersys etter behov. I tillegg finnes det en rekke smarte rom for mindre gjenstander.

Køyen i Volvo FH-førerhuset

Bredere og mer komfortabel seng

Underkøyen er 40 mm bredere i hodeenden og 55 mm bredere på midten. Du kan til og med velge mellom en manuelt eller elektronisk styrt køye som kan løftes opp 55 grader – perfekt når du skal slappe av, lese eller se på TV.

Det integrerte parkeringskjølesystemet I-ParkCool

Innebygd parkeringskjølesystem

Et førsteklasses kjølesystem som hverken tar for mye innvendig plass eller påvirker aerodynamikken. I-ParkCool er et integrert kjølesystem som styrer temperaturen om natten og sparer drivstoff om dagen.

Les mer om I-ParkCool
Innvendig skap i Volvo FH-førerhuset

Elektronisk tørkeskap

Det elektriske tørkeskapet kan monteres på overkøyen eller veggen i førerhuset, og det sørger for effektiv tørking av klær, håndklær og sko. Det er også energibesparende, stillegående og enkelt å lagre.

Bilde av interiøret i Volvo FH-førerhuset

Smart og komfortabel styring

Rattet kan justeres i alle retninger og tiltes 20 grader, slik at kjøringen blir mer komfortabel. Rattet justeres med en praktisk fotpedal, og du kan enkelt flytte det når du går inn i eller ut av førerhuset.

Et sete som er ledende i sin klasse

Setejusteringsmulighetene er verdensledende. Du kan flytte det 24 cm inn og ut og 10 cm opp eller ned. Den nye formen gir overlegen sidestøtte og bedre støtte for personer med lange bein.

Instrumentpanel i Volvo FH

ECC med luftkvalitetssensorer

Det elektroniske klimaanlegget har forbedrede luftventiler og et stort utvalg sensorer og filtre som renser luften før du puster den inn. Dermed får du bedre luftkvalitet og avriming, samt et arbeidsmiljø uten trekk.

Tjeneste- og infotainmentsystem

Tjeneste- og infotainmentsystem

Brukervennlig navigasjon, Dynafleet, forbedret kommunikasjon og lydunderholdning av høy kvalitet. Volvo Trucks’ integrerte system for tjenester og infotainment samler disse funksjonene i ett grensesnitt – en sjutommers berøringsskjerm. Du kan styre den manuelt, via talekommandoer eller ved hjelp av egne knapper på rattet.

En helt ny førerhusopplevelse.

Volvo Trucks nye infotainment-system. Foto av dashboard.

Brukervennlig infotainment-system

Gjør det enklere å kontrollere tjenester og infotainment. Opplev alle fordelene: en bedre og tryggere sjåføropplevelse, enklere navigasjon og mer effektiv flåtestyring.

Systemet kombinerer lyd- og underholdningsenheten med Dynafleet- og navigasjonsfunksjonene.

Siden tjeneste- og infotainmentsystemene er integrerte, er de også enkle å styre. Berør skjermen, trykk på knappene på rattet, eller bruk stemmen din. Det som passer best for deg.

Takluke i Volvo FH

Takvindu med ekstra sikkerhetsfunksjon

Det sotede takvinduet gir en romslig, lys og luftig følelse i førerhuset, og det fungerer samtidig som nødluke. Det leveres også med solblender, myggnett og muligheter for elektronisk styring.

360° oversikt over eksteriøret

Under finner du en interaktiv oversikt over interiøret. Klikk på tekstboksene for å lese mer. Klikk på Fullskjermvisning for å få en enda bedre opplevelse. De beskrevne egenskapene og funksjonene er generelle, og kan avvike fra din lastebil.  

Finn nærmeste forhandler

Føl deg som hjemme

Opplev komforten. Prøv setet. Køyen. Ta en titt i alle skapene. Du kan nesten ikke tro hvor god plass det er.

Finn nærmeste forhandler