Forebygge ulykker

Menneskelig svikt er en medvirkende årsak i rundt 90 % av alle trafikkulykker. Derfor hjelper vi sjåførene med å få bedre oversikt. Vi gir dem et behagelig førermiljø som gjør at de beholder fokus. Vi utstyrer lastebilene med systemer og teknologier som løfter sikkerheten til et nytt nivå.

Effektive bremser
Vårt elektroniske bremsesystem gir jevn bremseinteraksjon, kortere bremselengde og bedre stabilitet og kjøreegenskaper.

Stabilitetsstøtte
Hvis lastebilen er på vei til å skli eller velte, vil ESP (Electronic Stability Program) kompensere med sidekrefter som får den på rett kurs igjen.

Sikt i alle retninger
Store ruter, kraftige vinduspussere og store utvendige speil med nytt design er blant utstyret som gjør at du ser mer og holder deg trygg.

Intelligent teknologi
Den adaptive konstantfartholderen regulerer avstanden til kjøretøyet foran, og bakkestarthjelpen gir deg en trygg start i oppoverbakker.

Sikkerhetssystemer
Med tyverisikringen (Anti-Theft System) kan du låse lastebilen og aktivere alarmen med fjernkontroll, og hvis noen tukler med bilen, utløses en alarm på 105 dB (A).

Topp kjørbarhet
I-Shift er et intelligent girsystem som gjør at du kan konsentrere deg om veien og trafikken i stedet for å skifte gir.

Komfortabelt klima
Den avanserte elektroniske klimakontrollen (ECC) overvåker og styrer hver eneste klimafaktor for å gi maks komfort og færre feil.

Lavt støynivå
Vi reduserer støynivået – og stressnivået – til et minimum ved hjelp av blant annet aerodynamisk design, lyddempere og isolering.

Lær mer om våre nyskapende sikkerhetsfunksjoner

En kampanje som viser viktigheten av å se og bli sett

En kampanje som viser viktigheten av å

Se og bli sett

Finn ut mer og last ned opplæringspakken

Skadereduksjon

Selv om vi er gode på å forebygge ulykker, vet vi at de skjer. Derfor fokuserer vi på å redusere risikoen for skader. Vi bygger lastebiler som gir sjåfører, passasjerer og andre trafikanter så god beskyttelse som mulig.

Energiabsorberende førerhus
Hvis lastebilen velter eller blir innblandet i en frontkollisjon, vil det forsterkede førerhuset overføre energi bakover for å opprettholde tilstrekkelig rom til å overleve.

Trepunkts sikkerhetsbelter
Volvos eget komfortable sikkerhetsbelte holder sjåføren på plass når hastigheten brått reduseres eller hvis lastebilen velter.

Kollisjonspute
Den avanserte kollisjonsputen forhindrer at sjåføren blir presset mot rattet, dashbordet og frontruten ved alvorlige frontkollisjoner.

Fremre underkjøringsbeskyttelse
Ved en frontkollisjon med en annen bil vil denne støtabsorberende sonen trekke seg inn 200 millimeter for å beskytte passasjerrommet, sjåføren og passasjerene.

Adaptiv konstantfartholder med frontkollisjonsadvarsel
Dette intelligente sjåførassistentsystemet bruker radar for å holde en trygg avstand til kjøretøyet foran og varsle sjåføren om kollisjonsrisikoer.

Vogntogbrems
Denne bremsen bremser automatisk ned farten på tilhengeren og retter opp vogntoget i glatte nedoverbakker for å redusere risikoen for saksing.

Se nærmere på våre beskyttelsesfunksjoner

Finn nærmeste forhandler

Få en førstehånds opplevelse av sikkerheten

Oppsøk din lokale Volvo Trucks-forhandler for å oppleve de fantastiske sikkerhetsfunksjonene og få svar på alle spørsmål du måtte ha om sikkerhet.

Finn nærmeste forhandler